Previous Next

На Полтавщині повністю забезпечено проїзд дорогами місцевого та державного значення

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації в режимі відеоселектору відбулося засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області. На засіданні обговорили питання про запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погоди та мінімізація їх наслідків.

За інформацією обласного центру з гідрометеорології, протягом 13-16 січня буде ускладнення погодних умов. 13 січня – хуртовини, налипання мокрого снігу, та ожеледь. 15-16 січня відбуватиметься значне зниження температури. Зокрема, вночі до 18 градусів морозу, місцями до -21 градусів. Холодна погода утримається 17 та 18 січня.

Як повідомив директор Агентства місцевих доріг Полтавської області Олексій Басан, відсьогодні на всіх дорогах місцевого значення введено чергування механізованих бригад. Працює 81 одиниця дорожньої техніки та 98 працівників. Для ліквідації ожеледиці є всі наявні матеріали.

«Найбільше уваги приділяють дорогам з інтенсивним рухом, які сполучають райони з обласним центром. Підрядники оперативно реагують на звернення громадян, перевізників та водіїв про ускладнення дорожніх умов, що надходять на диспетчерську службу. Працює постійно гаряча телефонна лінія 050-01-50-233. Також на офіційному сайті агентства громадяни можуть залишити повідомлення про ускладнення руху. Нині проїзд всіма напрямками забезпечений», – сказав Олексій Басан.

Також забезпечено проїзд дорогами державного значення.  Заторів на дорогах немає.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков наголосив, що через різке погіршення погодних умов та сильні морози, органи місцевої влади за потреби мають розгорнути максимальну кількість пунктів обігріву для надання допомоги людям. Вони працюватимуть цілодобово в кожному районі та громаді.

 «Всі територіальні громади мають надати перелік пунктів обігріву та місця їхнього розташування, які будуть облаштовані через погіршення погодних умов. Також всі мають знати, скільки таких пунктів буде в кожній громаді. Інформація буде розміщена в ЗМІ», – сказав Євген Греков.

Як повідомив начальник ГУ ДСНС Володимир Салогуб, рятувальники готові розгорнути 10 мобільних пунктів обігріву та 12 в наметах. Там зможуть надавати необхідну допомогу та забезпечити гарячим чаєм. Із відділами охорони здоров’я відпрацьовано порядок надання лікарської допомоги постраждалим від холоду в найближчих лікарнях.