Previous Next

Завершено будівництво дворівневої транспортної розв’язки, яке тривало понад чотири роки

Надрукувати

На дворівневій транспортній розв’язці в с.Бутенки Кобеляцького району на автодорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка відкрито рух транспорту. Будівництво споруди розпочато восени 2017 року.  У зв’язку з обмеженим фінансуванням роботи не вдавалося завершити до 2020 року.

На перетині автошляхів Н-31 Дніпро-Решетилівка та М-22 Полтава-Олександрія

фінішувало будівництво дворівневої транспортної розв’язки. Споруда побудована за типом «повний кленовий лист». Наразі транспорт рухається всіма вісьмома з’їздами. До цього тривалий час автівки їхали технологічним об’їздом.

«У зв’язку з обмеженим фінансуванням в попередні роки не вдавалося завершити роботи на розв’язці. Готові були лише окремі елементи споруди. Це доставляло певні незручності учасникам дорожнього руху. У 2020 році завдяки стабільному фінансуванню роботи на об’єкті вдалося завершити. Сьогодні транспорт вже повноцінно рухається розв’язкою», - пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький.

Зведення об’єкту розпочали восени 2017 року. Протягом періоду 2017-2020 було побудовано фундамент із 420 залізобетонних паль довжиною 11 метрів, зведено шляхопровід та влаштовано з’їзди і підходи.

«Для будівництва розв’язки було використано 100 тисяч армувальних блоків, 120 тис тонн щебеню та 1 млн 200 тис м³ ґрунта. На всіх з’їздах влаштовано дорожній одяг, нанесено розмітку та встановлено нові дорожні знаки. В початоковий період експлуатації споруди водіям під час руху необхідно бути уважним та слідкувати за вказівниками», - розповідає керівник проєкту Олександр Валуйкін.

Роботи виконуються в рамках реалізації державного інвестиційного проєкту з розвитку автошляху Н-31 Дніпро-Решетилівка. На об’єкті працювали фахівці компанії ТОВ «ШБ «Альтком». Після проведення тендеру вони здобули право будувати споруду.

Пресслужба Служби автомобільних доріг  у Полтавській області