Previous Next

На засіданні комісії облради погодили проєкт Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю

Надрукувати

 

Відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.

У ньому взяли участь заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Бабіч, депутати обласної ради.  Головував на засіданні Микола Кульчинський.

Депутати обрали заступника голови постійної комісії. Ним став Володимир Ярошенко. Миколу Бондаря обрали секретарем.

На засіданні розглянули питання, які рекомендувались для обговорення під час чергової сесії обласної ради 29 грудня.

Зокрема, погодили проєкт  рішення Полтавської обласної ради  «Про Комплексну програму комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021 – 2023 роки».

Як поінформувала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко, проєкт нової програми є  логічним продовження попередньої. За її словами, заплановані заходи спрямовуватимуть на впровадження сучасних інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в організації консультацій з громадськістю,  залучення громадських об’єднань до участі в реалізації Стратегії розвитку Полтавської області, суспільно значущих проєктів та програм, підвищення рівня поінформованості населення області про напрямки та результати діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства.

«Нині нагальною темою є реалізація освітніх проєктів, які спрямовані на підвищення рівня цифрової грамотності медівників. Зберігаємо традицію щодо підтримки суспільно значущих ініціатив та соціально значущих видань», – сказала Вікторія Пилипенко.    

Крім того, програмою передбачено забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду, а саме створення комплексних умов для гарантованого зберігання. Також сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження. Зокрема, створення широких можливостей для задоволення потреб населення в отриманні інформаційних послуг; вивчення та популяризація історії краю, створення іміджевої продукції.

Депутати обговорили проєкт рішення Полтавської обласної ради «Про план роботи обласної ради на 2021 рік» та проєкт плану роботи постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, цифрового розвитку, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО на 2021-й рік.