• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Стан розвитку загальної середньої освіти Полтавщини обговорили за участі Міністра освіти і науки України

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему «Основні аспекти розвитку загальної середньої освіти Полтавської області за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова та освітян регіону.

«Мені імпонує те, що Президент України велику увагу приділив саме розвитку сфери освіти. Ми намагаємося зробити наступний рік роком освіти. Сподіваюся, що кожен педагог отримає відчутну різницю в заробітній платі між 2020 та 2021 роком, – повідомив міністр Сергій Шкарлет. – За ініціативою Президента України підготовлено законопроєкт стосовно страхових гарантій для науково-педагогічних працівників, які так само, як і медики підпадатимуть на захворювання на COVID-19. Компенсації будуть рівноцінні»,– сказав Сергій Шкарлет.

Міністр на круглому столі презентував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», яка налічує 800 уроків. Вона повністю наповнена з 5 по 11 клас еталонним курсом, там можна запроваджувати свій персональний кабінет, оцінку знань учнів та інше. Платформа постійно наповнюватиметься і розвиватиметься. Сергій Шкарлет зауважив, що жодна дистанційна освіта не замінить очне навчання, але розвивати її треба. Найближчим часом запрацюють електронний журнал та електронний щоденник. Відповідні накази вже підписані міністром.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов підбив підсумки за цей непростий для освіти рік.

«Дуже багато було викликів у 2020 році, але ми їх подолали і стали ще сильнішими. Полтавські школи розвиваються, усі кошти, які надійшли від держави, нами використані: і на придбання автобусів, і на оновлення харчоблоків, стем-лабораторій, – говорить Олег Синєгубов. – Програма президента «Велике будівництво» на Полтавщині виконана повністю: 5 шкіл, 5 садків реконструйовані. Плануємо цю ініціативу продовжувати. У період децентралізації потрібно більше приділяти уваги школам, бо вони переходять до власності громад. І ініціатива має виходити від самих шкіл, від самих вчителів. Треба створювати проєкти оснащення шкіл, щоб потім їх запроваджувати і робити шкільне середовище комфортним для учнів».

Також на засіданні обговорили інклюзивну освіту в області, деінституціалізацію закладів, зміну концепції харчування в школах та дитсадках.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk