Previous Next

В обласній лікарні імені Скліфосовського відкрили реконструйовані приймально-діагностичне та рентгенологічне відділення

Надрукувати

У п’ятницю, 18 грудня, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов відкрили реконструйовані приймально-діагностичне та рентгенологічне відділення хірургічного корпусу Полтавської обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

На першому поверсі хірургічного корпусу обладнано приймально-діагностичне відділення для ургентної і планової госпіталізації та рентгенологічне відділення з апаратами МРТ, КТ, рентген, УЗД. Також облаштовані мала операційна, пост медсестри та чергового лікаря, оглядова, палата добового перебування пацієнтів, палата інтенсивної терапії, кабінет ФГДС, реєстратура планових хворих, 3 санвузли, зокрема для осіб з інвалідністю, роздягальня для персоналу, зал очікування, в якому розташований гардероб, та технічні приміщення.

«Це перше відділення на Полтавщині, яке реконструйоване за новим форматом і де докорінно змінені радянські підходи щодо прийому пацієнтів. Тут проводитимуть повноцінну діагностику, лікуватимуть неважких хворих і робитимуть операції, – зазначив Олег Синєгубов. – Подібних відділень на Полтавщині буде вісім. На решті об’єктів активно ведуться ремонтні роботи,  на початку 2021 року вони будуть завершені й мають виглядати точно так, як це».

Олексій Чернишов зауважив, що нині прискорюють темпи реалізації програми «Велике будівництво» саме в частині реконструкції приймальних відділень.  Це важливо в період пандемії.

«Приймальне відділення, яке я побачив, справило на мене позитивне враження. Воно укомплектоване відповідним обладнанням, тут працюють фахові лікарі. Впевнений, що саме цей об’єкт буде прикладом для решти закладів у регіоні», – зазначив Олексій Чернишов.

Міністр розвитку громад та територій України повідомив, що на Полтавщині президентська програма «Велике будівництво» виконана в повній мірі. 25 із 29 амбулаторій уже добудовані, 4 здадуть до кінця 2020 року. Школи, дитячі садки, спортивні споруди теж добудовані.

«Якщо говорити про фаховість команди Полтавської обласної державної адміністрації, вважаю, нам є чим пишатися. Дякую команді керівників за ефективну роботу та співпрацю. Об’єкти, які були збудовані цього року, – це показник. Полтавщина – перлина, яку маємо розвивати», – сказав Олексій Чернишов.

Нині в Полтавській обласній клінічній лікарні імені М.В. Скліфосовського утеплюють фасад хірургічного корпусу.