Previous Next

У новому корпусі обласного кардіоцентру прийняли понад 200 пацієнтів

Надрукувати

У п’ятницю, 18 грудня, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов ознайомилися з роботою нового корпусу Полтавського обласного клінічного медичного кардіоваскулярного центру.

Новозбудований корпус уже розпочав прийом пацієнтів: тут функціонують поліклініка, діагностичне відділення, стаціонар, операційна та реанімація, незабаром запрацює відділення для реабілітації.

«Мета мого візиту на Полтавщину – перевірити стан виконання і реалізації президентської програми «Велике будівництво», а також  виконання рішень Уряду щодо запобігання поширенню коронавірусу, – розповів очільник Мінрегіону Олексій Чернишов. – У квітні цього року в кардіодиспансері в Полтаві я був, бачив, які він будувався. Вдячний облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я, всім причетним до реалізації цього проєкту. Комплекс дуже важливий не тільки для Полтавщини, а й загалом для України. Ми поспілкувалися з його пацієнтами. Люди задоволені станом надання послуг. Лікарі нарешті отримали такий об’єкт, де можуть реалізувати свої професійні навички».

«Поліклінічне відділення, яке займає перші два поверхи, працює вже на повну, медики проконсультували понад дві сотні людей. Поступово з’являються й інші пацієнти, які потребують хірургічної допомоги, медичного втручання, – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Найближчим часом центр запрацює на повну потужність. Тут лікуються люди переважно з Полтавщини, але є пацієнти й із інших областей. Медобладнання, яке тут знаходиться, фахівці, які тут працюють, – найвищого рівня».

Полтавка Людмила Олександрівна вперше відвідала кардіоцентр. Жінці – 72 роки. Вона прийшла до лікаря на консультацію. Прийомом, каже, задоволена, приємно здивована закладом.

«Погано почувалася й звернулася до лікаря. Мій кардіолог подивилася на мою кардіограму й записала мене сюди на прийом до фахівця. Я полтавка, але не знала, що в нас працює такий кардіоцентр. Була за кордоном і бачила, які там медичні установи. І коли зайшла у наш кардіоцентр і подумала, невже це справді я в Полтаві», – сказала Людмила Олександрівна.

Із 25 листопада до кардіолога на консультацію прийшли 216 людей, на КТ обстежили 57 пацієнтів. Працює госпіталізація.

Головний лікар Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Костянтин Вакуленко розповів, що перших пацієнтів у корпусі інтервенційної кардіології та реабілітації прийняли ще місяць тому.

«В умовах пандемії кількість пацієнтів обмежена. Маємо дотримуватися директивних документів, відповідно до яких можемо госпіталізувати хворих за ургентними показами або з із захворюваннями, які загрожують життю людей. Порівняно з минулим роком, до пандемії, кількість пацієнтів, звісно, менша, але всі інфаркти, гострі коронарні синдроми, нестабільні стенокардії, з якими госпіталізують хворих «швидкі» чи яких направляють сімейні лікарі, потрапляють до нас», – сказав Костянтин Вакуленко.

Поряд із будівлею нового корпусу завершується будівництво підземного паркінгу Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Паркінг вміщатиме 50 «швидких», а не 30, як було в старому гаражі.