Previous Next

Катерина Рижеченко відвідала будинок сімейного типу в Градизьку

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко з робочою поїздкою відвідала Градизьку територіальну громаду. Побувала в будинку сімейного типу Романа Васильовича та Олени Григорівни в Градизьку.

Дитячий будинок функціонує з січня цього року.

Будинок двоповерховий, є 6 дитячих кімнат, повністю умебльований та обладнаний сучасною побутовою технікою. На подвір’ї облаштований ігровий майданчик.

У родині виховується 8 дітей. 14-річний Владислав відвідує музичну школу, вчиться грати на баяні. Батьки чимало часу приділяють дітям. Вечорами грають у різноманітні ігри, складають пазли. Найулюбленіше захоплення – іграшкова залізниця. З нетерпінням вся родина чекає новорічних свят. Особливо дівчатка. Вони готують різдвяні віночки та роблять витинанки.

Незадовго до  Дня Святого Миколая Катерина Рижеченко привітала дітлахів. Передала малечі солодощі та іграшки.

«У День Святого Миколая діти завжди чекають дива, привітання й солодощів. Приємно передати для малечі подарунки, – сказала Катерина Рижеченко. – Для дітей важливо відчувати родинне тепло. У цій оселі вони мають найкращі умови, щоб жити, розвиватись, навчатись. Подяка батькам, що взяли на себе таку велику відповідальність. Ми робимо все, щоб діти-сироти та позбавлені батьківського піклування проживали в родинах, а не в інтернатах».

Катерина Рижеченко поцікавилася потребами сім’ї, поспілкувалася з батьками.

Нагадаємо, це та родина, яка в  червні взяла на виховання 8-річного Богдана разом із двома його сестричками. Хлопчика в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей побив 17-річний підліток. Дитина кілька місяців перебувала на лікуванні. Нині хлопчик почувається добре.

За сприяння Полтавської облдержадміністрації в межах реалізації заходів обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області  іграшки та набори солодощів отримали  діти загиблих учасників АТО/ООС,  з прийомних та патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також вихованці Зіньківського та Новосанжарського дитячих будинків-інтернатів. Всього подарунки придбали для 669 дітей.

Крім того, понад 200 подарунків (ігри та солодощі) для дітей, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах, закупила служба у справах дітей ОДА.

Подарункові набори підбирали відповідно за віком та інтересами дітей.

Також Катерина Рижеченко обговорила з головою Градизької громади важливість  створення служби у справах дітей. Це важливо для захисту прав дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю тощо.