• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Катерина Рижеченко відвідала будинок сімейного типу в Градизьку

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко з робочою поїздкою відвідала Градизьку територіальну громаду. Побувала в будинку сімейного типу Романа Васильовича та Олени Григорівни в Градизьку.

Дитячий будинок функціонує з січня цього року.

Будинок двоповерховий, є 6 дитячих кімнат, повністю умебльований та обладнаний сучасною побутовою технікою. На подвір’ї облаштований ігровий майданчик.

У родині виховується 8 дітей. 14-річний Владислав відвідує музичну школу, вчиться грати на баяні. Батьки чимало часу приділяють дітям. Вечорами грають у різноманітні ігри, складають пазли. Найулюбленіше захоплення – іграшкова залізниця. З нетерпінням вся родина чекає новорічних свят. Особливо дівчатка. Вони готують різдвяні віночки та роблять витинанки.

Незадовго до  Дня Святого Миколая Катерина Рижеченко привітала дітлахів. Передала малечі солодощі та іграшки.

«У День Святого Миколая діти завжди чекають дива, привітання й солодощів. Приємно передати для малечі подарунки, – сказала Катерина Рижеченко. – Для дітей важливо відчувати родинне тепло. У цій оселі вони мають найкращі умови, щоб жити, розвиватись, навчатись. Подяка батькам, що взяли на себе таку велику відповідальність. Ми робимо все, щоб діти-сироти та позбавлені батьківського піклування проживали в родинах, а не в інтернатах».

Катерина Рижеченко поцікавилася потребами сім’ї, поспілкувалася з батьками.

Нагадаємо, це та родина, яка в  червні взяла на виховання 8-річного Богдана разом із двома його сестричками. Хлопчика в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей побив 17-річний підліток. Дитина кілька місяців перебувала на лікуванні. Нині хлопчик почувається добре.

За сприяння Полтавської облдержадміністрації в межах реалізації заходів обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області  іграшки та набори солодощів отримали  діти загиблих учасників АТО/ООС,  з прийомних та патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також вихованці Зіньківського та Новосанжарського дитячих будинків-інтернатів. Всього подарунки придбали для 669 дітей.

Крім того, понад 200 подарунків (ігри та солодощі) для дітей, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах, закупила служба у справах дітей ОДА.

Подарункові набори підбирали відповідно за віком та інтересами дітей.

Також Катерина Рижеченко обговорила з головою Градизької громади важливість  створення служби у справах дітей. Це важливо для захисту прав дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю тощо.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk