Відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Надрукувати

17 грудня в Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

Невідомий об'єктЗаступник голови облдержадміністрації Євген Греков зауважив, що постанова Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» набрала чинності. Діяти почне з 00:00 год. 19 грудня. 

Як повідомив директор Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ Андрій Хайлов, в області зареєстровано 44 424 випадки підозр на COVID-19. Підтверджених випадків – 30 783. Нових за добу – 317. Одужали 565 людей.

«Нині тих що одужує, більше ніж тих, що захворіли. Така тенденція тримається протягом тижня. По області продовжують лікуватися більше 8 000 осіб», – сказав Андрій Хайлов. 

Євген Греков звернув увагу присутніх на деякі пункти, зазначені в постанові. Зокрема, щодо збільшення кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу, проведення поточної та заключної дезінфекції вогнища спалаху коронавірусу, зокрема й у домашніх осередках, облаштування закладів обсервації, виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення регіональна комісія серед іншого вирішила райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам, структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади забезпечити з 19 грудня 2020 р. до 28 лютого 2021 р. на території Полтавської області виконання карантинних обмежень, визначених постановою Кабміну. 

Також комісія рекомендує РДА, міськвиконкомам, ОТГ опрацювати питання щодо можливості запровадження на період дії карантину графіків роботи підприємств, установ, організацій, які передбачатимуть різний час початку (закінчення) їх роботи залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг.

Які обмеження діятимуть із 19 грудня 2020 року по всій території України – докладніше за посиланням.