Уряд затвердив план заходів із реалізації першого етапу Стратегії популяризації української мови

Надрукувати

16 грудня 2020 року Кабінет Міністрів схвалив розроблений Міністерством культури та інформаційної політики проєкт розпорядження про затвердження плану заходів із реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава».

Невідомий об'єктМета документа – формування комфортного та функціонального україномовного середовища по всій території країни для усього населення, а також підвищення престижу та авторитетності державної мови.

«Щоб сформувати комфортну україномовну інформаційно-культурну екосистему, яка буде об'єднувати, та де в інформаційному середовищі домінуватиме українська мова, потрібно системно підвищувати вимоги до якості, кількості і доступності продукції державної мови. Тільки так можливо створювати якісний, сучасний і конкурентний продукт та підняти питання авторитету й визнання державної мови», – прокоментував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

План заходів, зокрема, передбачає:

Реалізація цього розпорядження не потребує додаткових видатків із державного або місцевих бюджетів.

Уряд доручив міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, а також Київський міській державним адміністраціям забезпечити виконання плану заходів у межах видатків, передбачених у державному та місцевих бюджетах на відповідний рік, а також за рахунок інших джерел, які не заборонені законодавством.

Міністерство культури та інформаційної політики України