Previous Next

«Робимо все для того, щоб кожна дитина нашої області мала сім’ю, а інтернати остаточно пішли в небуття», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його заступник Катерина Рижеченко та голова Полтавської райдержадміністрації Дмитро Романов відвідали прийомну сім’ю, яка проживає у Калашниках Мачухівської територіальної громади.

Невідомий об'єктРодина виховує трьох прийомних дітей: двох хлопчиків та одну дівчинку. Мати працює завідувачем господарством Калашниківського навчально-виховного комплексу, батько – сторож Калашниківського НВК.

Прийомна сім’я створена в 2015 році. Родина має двоповерховий будинок, де зроблено ремонт. Усі кімнати добре умебльовані м’якими та корпусними меблями, сучасною побутовою технікою. Мають власне господарство: тримають корову, курей, гусей і обробляють город.

Дівчинка відвідує співочо-театральний гурток, а хлопці – футбольний та волейбольний гуртки, які працюють у Клашниківському НВК.

Олег Синєгубов і Катерина Рижеченко відвідали сім’ю незадовго до Дня Святого Миколая, привітали дітей зі святом. Поспілкувалися з батьками та оглянули оселю. Обговорили потреби родини. Також дітям передали іграшки та солодощі.

«Батьки Павло і Лариса взяли на себе велику та відповідальну місію. Радий, що їхні дітки Микита, Ганна та Іван живуть у затишку, спокої та любові, – сказав Олег Синєгубов. – Робимо все для того, щоб кожна дитина нашої області мала сім’ю, а інтернати остаточно пішли в небуття. Сімейні форми виховання – пріоритет роботи обласної влади. У таких сім’ях немає вихователів, а є батьки. На Полтавщині в 41 дитячому будинку сімейного типу та 121 прийомній сім’ї виховуються 484 дитини-сироти та позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа. У сім’ях опікунів, піклувальників – 1474 дитини. Допомагають запобігти інституалізації дітей і сім’ї патронатних вихователів, зараз в області 10 таких родин. Із них 6 створені цьогоріч. Наразі ці сім’ї чекають дітей, готові забезпечити їм тимчасовий догляд та виховання».

Загалом на Полтавщині відсоток охоплення сімейними формами виховання – 94,89%. По Україні цей показник становить 91,3%.