Previous Next

Завантаженість лікарень області, які надають медичну допомогу хворим із СOVID-19, становить 42,5 %

Надрукувати

14 грудня на нараді в голови Полтавської облдержадміністрації обговорили питання запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19. Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак розповів, що завантаженість лікарень області, які надають медичну допомогу хворим, становить 42,5 %.

«Нині в стаціонарах – 560 пацієнтів із підтвердженим діагнозом та 361 особа з підозрою на коронавірус, – розповів Віктор Лисак. – У палатах інтенсивної терапії перебувають 78 хворих, до апаратів ШВЛ підключені 36 пацієнтів».

Кількість пневмоній, які виявляють працівники бригад екстреної медичної допомоги, дещо зменшилась. Якщо раніше їх було 180 за добу, то зараз 100-112, запевнив Віктор Лисак.

В області відпрацьована мережа з 27 лікарняних закладів, які надають медичну допомогу хворим та особам із підозрою на COVID-2019, із загальною кількістю ліжок 2151. Для надання підтримувальної кисневої терапії за наявності тяжкої гострої респіраторної інфекції в області 1563 ліжка забезпечені централізованою подачею кисню. Передбачається розгортання додатково ліжок із кисневою підтримкою до 80% від загального ліжкового фонду визначених закладів.

«Ці лікарні мають активніше використовувати державну субвенцію на закупівлю необхідного обладнання. Із 20 мільйонів уже на 15 мільйонів укладено договори на закупівлю обладнання. До кінця року треба використати всю субвенцію, щоб мати змогу на подальше державне фінансування», – розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.