«Всі зусилля області й міста мають бути спрямовані на відновлення колишнього театру імені Котляревського», – Катерина Рижеченко

Надрукувати

У середу, 9 грудня, сталася пожежа в колишньому кінотеатрі імені Івана Котляревського. Будівля є пам’яткою архітектури національного значення.

«Те що сталося з будівлею колишнього кінотеатру імені Івана Котляревського – велика рана для всього архітектурного обличчя Полтави.  Всі зусилля області й міста мають бути спрямовані на збереження та відновлення приміщення, оскільки це складова ансамблю Круглої площі – візитівки як міста, так і області», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Департамент культури і туризму облдержадміністрації відразу поінформував про пожежу Міністерство культури та інформаційної політики України, так як це пам’ятка національного значення й перебуває на контролі у  Мінкульту. Також направили офіційне звернення з проханням надати експерта, який приїде до Полтави з метою проведення повноцінного та якісного обстеження будівлі, надання оцінки заподіяної шкоди.

Направили лист до Національної поліції та ГУ ДСНС у Полтавській області з проханням надати інформацію про причину пожежі після проведення експертиз. Звернулися до прокуратури, щоб визначити контакту особу для подальших процесульних дій із метою притягнення до відповідальності винних осіб.