Previous Next

У Кременчуці та Горішніх Плавнях триває будівництво приймальних відділень у лікарнях

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов із робочим візитом побував у Кременчуці та Горішніх Плавнях. Оглянув хід реконструкції приймального відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» та хірургічного корпусу Горішньоплавнівської міської лікарні під відділення невідкладної меддопомоги.

Будівельні роботи ведуться за президентською програмою «Велике будівництво» за співфінансування з місцевого та державного бюджетів. Із Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію кожного приймального відділення виділено більше 7 мільйонів гривень.

«Роботи тривають більше місяця, але темпи будівництва постійно нарощують. Виділені кошти треба використати до кінця року. Найближчим часом будемо звертатися до МОЗ щодо поставки в приймальні відділення дороговартісного медичного обладнання – КТ, МРТ – на нього передбачена окрема субвенція, – розповів Олег Синєгубов. – Місцеві жителі мають отримувати якісне медичне обслуговування, а нові приймальні відділення допоможуть лікарям швидше та якісніше проводити діагностику захворювань».

У майбутньому на базі приймального відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» хочуть зробити потужне діагностичне відділення.

«У нас є проєкт двоповерхового відділення. Там буде діагностичне обладнання, палати реанімації та інші, необхідні для госпіталізації за екстреними викликами, – розповів  міський голова Кременчука Віталій Малецький. –  Кременчук – центр госпітального округу, тому прийматимемо пацієнтів не лише з міста. Коли людина потраплятиме у відділення зі «швидкої», шлях до хірурга чи іншого спеціаліста буде мінімальний завдяки тому, що все продумано. Ми забрали частину адмінприміщення, щоб розширити площу. Потрібно швидко знайти фахівців, які б працювали на діагностичному обладнанні».

Також очільник області на базі лікарень провів наради з питань забезпечення ліжко-місць киснем. Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька» та Горішньоплавнівська міська лікарня нині приймають хворих із  СOVID-19.

«На Полтавську область виділена державна субвенція в сумі більше 20 мільйонів гривень на кисневе забезпечення. Нині мова йде про використання цих коштів на місцях, – розповів Олег Синєгубов. – Також нагальним є питання забезпечення лікарень резервним енергоживленням, бо збільшення кисневих концентраторів дає додаткове навантаження на електромережі. Маємо бути впевнені, що в разі виникнення непередбачуваної ситуації лікарні будуть забезпечені генераторами для надання безперебійного електроживлення для всього медичного обладнання».

Нині моніторингові групи об’їжджають всі лікарні Полтавщини, визначені  для лікування хворих на COVID-19. Триває постійний моніторинг стану завантаження медзакладів, забезпеченості засобами захисту, медичними препаратами, щоб хворі мали змогу лікуватися за рахунок держави. Також щотижня до переліку лікарень додаються нові заклади.

«Додаємо лікарні й дивимося, що необхідно в них закупити, на що можемо залучити державні кошти, а на що місцеві. Тільки як упевнимося, що заклад відповідає всім вимогам, зокрема пакетам Національної служби здоров’я, яка фінансуватиме кожен пролікований випадок, тоді спрямовуватимемо маршрути пацієнтів саме до такої лікарні», – додав Олег Синєгубов.