Previous Next

Профільна комісія склала рейтинг проєктів-претендентів на фінансування з ДФРР у 2021 році

Надрукувати

Відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм, що можуть реалізовуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Провів захід перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін.

На засіданні визначилися, чи є перехідні проєкти, які не завершені цьогоріч і потребують фінансування в наступному. Обговорили результати попереднього конкурсного відбору ініціатив, які можуть бути реалізовані за кошти ДФРР у 2021 році.

«У поточному році за кошти фонду в області фінансувалося 14 проєктів. Частина з них уже завершені, по інших тривають роботи, – зазначив Дмитро Лунін. – Відбулося засідання комісії, під час якого провели оцінювання проєктів, поданих для участі у конкурсному відборі на 2021 рік. Наразі підбиваємо підсумки й визначаємо рейтинговий список ініціатив».

Дмитро Лунін додав, що перехідний проєкт – один. Це реконструкція спортивного залу з добудовою побутових приміщень Демидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

«Проєкт реалізується з 2018 року. Тоді в жовтні ДАБІ надала дозвіл на виконання будівельних робіт, але через відсутність фінансування з ДФРР того року роботи не розпочали. Реалізація ініціативи стартувала в 2019-му. Відповідно до експертного звіту загальна кошторисна вартість проєкту становила 13,8 мільйона гривень, – повідомив перший заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ОДА Олександр Слободян. – У листопаді цього року виконано корегування проєктно-кошторисної документації у зв’язку з додатковими роботами, що виникли в ході будівництва. Зокрема, замінено конструкцію покрівлі. Додатково передбачено встановлення модульної котельні на базі твердопаливних котлів для опалення спортзалу. Кошторисна вартість проєкту збільшилась на 5,36 мільйона гривень. Необхідний обсяг фінансування в 2021 році за рахунок коштів ДФРР – 4,8 мільйона. Кошти місцевого бюджету для співфінансування – 564 тисячі гривень».

Комісія внесла до рейтингового списку ініціатив на наступний рік реконструкцію спортивного залу з добудовою побутових приміщень Демидівської школи.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко розповіла, що комісія оцінювала 78 проєктів. Один не допустили до голосування, бо не відповідав вимогам, встановленим у порядку, затвердженому постановою КМУ №196 зі змінами. Його загальна кошторисна вартість була меншою за 5 мільйонів гривень.

«Це проєкт щодо капітального ремонту покрівлі Покровської загальноосвітньої школи у Зіньківському районі. Його загальна кошторисна вартість становила 1,9 мільйона гривень. Усі решта проєктів оцінювання пройшли. Більше 30 балів набрали 77 ініціатив. Загальний рейтинговий список буде оприлюднено на платформі ДФРР», – сказала Олена Онупко.

Розповіла, що з-поміж ініціатив-претендентів на фінансування з ДФРР у 2021 році, – реставрація Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та Полтавської обласної філармонії, реконструкція з добудовою будівлі рентген-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру, реконструкція Полтавського обласного клінічного онкодиспансеру з добудовою радіологічного відділення і лабораторії радіонуклідної діагностики, створення науково-освітнього простору «Музей науки» у Полтаві, комунального підприємства з переробки молока й виробництва молочної продукції на території Лохвицької ОТГ, реконструкція закладів освіти та інші.