Олексій Чернишов: Всі проєкти Великого будівництва, заплановані на 2020 рік, будуть завершені

Надрукувати

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов підбив перші підсумки програми «Велике будівництво», яку Мінрегіон реалізує у співпраці з місцевою владою.

По школах першочерговий план виконаний у повному обсязі – у 100 школах завершені будівельні роботи, і до кінця року буде перевиконаний. Загальний відсоток будівельної готовності всіх об’єктів у межах «Великого будівництва» становить 94%. До кінця поточного року всі заплановані об’єкти будуть завершені.

Цьогоріч у наймасштабнішій інфраструктурній програмі «Велике будівництво» включено близько шестисот об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень опорних лікарень. За першочерговими планами, до кінця 2020 року мають бути завершені щонайменше 100 шкіл, 100 садочків та 100 спортивних об’єктів по всій Україні.

«По школах план уже виконано повністю – у 100 школах завершені будівельні роботи. В результаті створено 8338 нових сучасних учнівських місць європейського зразка. А загалом, враховуючи реконструйовані та відремонтовані школи, в нових комфортних умовах тепер можуть навчатися понад 55 тисяч дітей», – повідомив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

За його словами, загалом будівництво в цьому році було розпочато в 134 школах, середня будівельна готовність яких на сьогодні, за даними ОДА, становить 95%. «Отже, враховуючи, що до нового року ще є час, план по школах на 2020 рік буде перевиконаний», – додав Міністр.

Загальний відсоток будівельної готовності всіх об’єктів у межах «Великого будівництва» становить 94%. Завершеність будівельних робіт по дитячих садочках становить 94%, а готовність спортивної інфраструктури оцінюється у 90%.

«До кінця поточного року всі заплановані проєкти будуть завершені. Окрім того, хочу зазначити, що всі завершені роботи на об’єктах «Великого будівництва», виконані за укладеними угодами та договорами, держава профінансує на 100 відсотків. Якщо роботи будуть виконані підрядниками вчасно та якісно, то все буде відповідним чином сплачуватись», – коментує Олексій Чернишов.

Міністерство розвитку громад та територій України