Військовий імунітет у цивільній професії. Як ветеранам інтегрувати свій військовий досвід у нову професію та знайти роботу?

Надрукувати

Після демобілізації ветерани часто хочуть змінити свій фах через переоцінку цінностей та складність інтеграції. Проте багато з них вирішують не говорити про свій військовий досвід на співбесіді і не вказувати його у резюме. Хоча саме цей досвід – цінний для кожного ветерана та може стати важливою сходинкою професійної кар’єри ветерана.

Правильно описані навички отримані на війні додадуть впевненості у своїх силах та цінності набутому досвіду, сприятимуть розширенню професійного світогляду, допоможуть знайти роботодавців та зменшать час пошуку роботи.

Саме тому було створено проєкт «Військовий імунітет у цивільній професії», який втілюється в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Основна мета проєкту: підвищити обізнаність ветеранів/ок про те, як можна інтегрувати військовий досвід у цивільну професію та налагодити діалог між ветеранами та роботодавцями.

Зареєструватися та дізнатися більше про те, як досвід служби застосувати в новій професії можна за посиланням: https://bit.ly/33auPcE

Після реєстрації, ветерани зможуть отримувати інформаційні дайджести, матеріали та консультативну допомогу з таких нагальних питань:

Також під час онлайн-розмов «Ветеран & Роботодавець. Досвід співпраці» ветерани, роботодавці та HR-и, зможуть долучатися до діалогів, ставити запитання спікерам та ділитися власними історіями з працевлаштування. 

 

Після завершення проєкту «Військовий імунітет у цивільній кар’єрі», всі ветерани отримають по електронній пошті інформаційний довідник із покроковою інструкцією з адаптації військових навичок до мирної професії створений на основі узагальнення всіх матеріалів курсу.

У цьому посібнику ветерани знайдуть практичні інструменти з інтеграції військового досвіду до мирної професії, як писати про це в резюме та розповідати на співбесіді, а також зможуть зробити ревізію своїх військових навичок.

Організатори: ГО «Центр зайнятості Вільних людей» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду королівства Нідерландів.

Міністерство у справах ветеранів України