• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині працюють над програмою «Опікуємося освітою і наукою на 2021-2025 роки»

Завершується дія обласної програми «Опікуємося освітою». Вона спрямована на підтримку обдарованих і талановитих дітей та учнівської молоді, які щорічно беруть участь у всеукраїнських конкурсах, Міжнародному конкурсі імені Петра Яцика, Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Програма розрахована на 2017-2020 роки. Про стан її виконання доповіла на нараді в голови облдержадміністрації директор Департаменту освіти і науки ОДА Віта Ковальська.

Поінформувала, що впродовж останніх чотирьох навчальних років у ІІІ (обласному) етапі всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів взяли участь 7002 дитини. Отримали дипломи І ступеня – 398 учнів, ІІ ступеня – 1164, ІІІ ступеня – 1907. На фінальному IV етапі Полтавщину за три роки представили 252 учні, із них переможні та призові місця вибороли 138 школярів. У поточному році IV етап олімпіад скасували через поширення коронавірусу.

«Переможці ІІІ етапу всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а також учителі, які їх підготували, отримують грошові винагороди, – додала Віта Ковальська. – У цьому навчальному році в ІІІ етапі конкурсу-захисту взяв участь 51 учень. За підсумками його проведення Полтавщина увійшла в п’ятірку кращих областей України за кількістю переможців – 32 особи».

Віта Ковальська розповіла, що завдяки реалізації заходів програми вчителі беруть участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року». У 2018-2020 роках до нього долучилися 217 педагогів. Кращого вчителя України з хімії мали цьогоріч визначити у Полтаві, саме тут планували провести цю першість, але захід скасували через COVID-19.

«Щороку в Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Михайла Остроградського проходять курси підвищення кваліфікації понад 5 тисяч педагогів. Реалізація програми дозволяє забезпечити видання закладом науково-методичної літератури. За чотири роки видано 30 найменувань науково-методичної літератури тиражем 6200 примірників на суму 300 тисяч гривень», – поінформувала Віта Ковальська.

Очільниця Департаменту нагадала, що з метою підвищення якості вивчення математики в Україні 2020/2021 навчальний рік Указом Президента визначено Роком математичної освіти.

«З 23 по 25 жовтня 2020 року на Полтавщині провели перший обласний тренінг із питань розвитку математичної освіти для вчителів математики. 74 викладачі цього предмету, що стали тренерами-педагогами, до 30 листопада проводять другий етап тренінгів на рівні міста/району/ОТГ. Такими заходами мають бути охоплені близько 1400 вчителів математики, – зазначила Віта Ковальська. – У кінці вересня відбулися перші обласні змагання «Математичний Занзібар» для учнів закладів загальної середньої освіти. У них взяли участь 96 команд (576 учнів). Із них 69 – початкової ліги (6-8 класи) та 27 – середньої ліги (9 клас). У кожній лізі визначено по 3 команди-переможці. Вони та їхні керівники команд отримали грошову винагороду: за І місце – 2 тисячі гривень, за ІІ – 1,5 тисячі, за ІІІ – 1 тисяча гривень».

У межах реалізації програми з обласного бюджету спрямовано 925 тисяч гривень на придбання автобуса для Новоселівської ОТГ та 1,1 мільйона гривень – для Лохвицької ОТГ. Державній спеціалізованій художній школі-інтернату І-ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» імені В.Киричевського профінансовано 2,5 мільйона гривень для придбання STEM-лабораторій, сучасної комп’ютерної техніки, обладнання для шкільної їдальні та проведення капітального ремонту. Придбано й 99 ноутбуків на суму майже 1,8 мільйона гривень для вчителів опорних закладів і профільних ліцеїв області для забезпечення якості освітнього процесу в дистанційному режимі.

«Програма дуже важлива, показала себе як ефективна. Плануємо продовжити її на наступні роки. Проєкт уже розроблений, буде поданий на розгляд профільної комісії обласної ради», – підсумував голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk