Previous Next

В області збільшують кількість ліжок, забезпечених киснем

Надрукувати

За минулий тиждень на Полтавщині встановили 4415 підозр на коронавірусну інфекцію, із них підтверджено 3498. Одужали 2557 людей. Про це повідомив на нараді в голови облдержадміністрації директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

«У суботу кількість нових випадків за добу сягнула 789. Це тривожний показник. Є питання по кількох районах, де кількість захворілих за добу не зменшується. Тому керівники штабів, голови райдержадміністрацій мають проаналізувати ситуацію, перевірити, як дотримуються карантинні заходи у транспорті, на ринках, у торговельних центрах. Провести додаткові перевірки», – наголосив Віктор Лисак.

Очільник Департаменту повідомив, що 9883 людини в області продовжують лікування. 509 осіб лікуються у стаціонарах. У палатах інтенсивної терапії перебувають 68 пацієнтів. На апаратах ШВЛ – 37 осіб.

«Працюють мобільні групи, які перевіряють якість надання медичної допомоги. Перевірено п’ять районів – Миргородський, Зіньківський, Гадяцький, Карлівський і Машівський. Плануємо продовжити аудит по всіх закладах, які надають меддопомогу, – додав Віктор Лисак. – Проінспектували медичні установи, визначені для прийому пацієнтів із COVID-19, щодо забезпечення автономним енергоживленням. Усі вони мають автономні джерела живлення, проте по 9 лікарнях перемикання ручне, неавтоматичне. Це питання по Миргороду, Полтаві, Решетилівці, Кобеляках, Горішніх Плавнях, Гадячу й Кременчуку. Відповідно потрібно перевірити, хто перемикатиме живлення, чи визначена людина, яка це робитиме, чи складений графік чергування».

Віктор Лисак повідомив, що в області виділено 1739 ліжок для хворих на COVID-19. 948 ліжок забезпечені киснем. Додав, що потрібно збільшувати команди, які надають меддопомогу.

«Продовжуємо активно додавати ліжко-місця, забезпечені киснем. Збільшили їх кількість уже на понад 300. План у нас – більше ніж 2 тисячі. Потрібно прискорити темпи забезпечення ліжок киснем. Ми зробили акцент не на кисневі концентратори, а на центральне постачання кисню. На місцях контролюйте підрядників. Кошти є, потрібно їх ефективно використати, – акцентував голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Крім того, протягом тижня необхідно зробити перевірку лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, щодо забезпечення енергоживленням, підведення кисню, щоб таких прикрих випадків, які, на жаль, є і в Україні, на Полтавщині не було».

Віктор Лисак додав, що в області працюють рейдові групи, які перевіряють стан дотримання карантинних заходів. Наразі провели 131 перевірку на 1756 об’єктах господарювання. Виявлено 130 правопорушень. Складено 30 адміністративних протоколів.