• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

В області збільшують кількість ліжок, забезпечених киснем

За минулий тиждень на Полтавщині встановили 4415 підозр на коронавірусну інфекцію, із них підтверджено 3498. Одужали 2557 людей. Про це повідомив на нараді в голови облдержадміністрації директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

«У суботу кількість нових випадків за добу сягнула 789. Це тривожний показник. Є питання по кількох районах, де кількість захворілих за добу не зменшується. Тому керівники штабів, голови райдержадміністрацій мають проаналізувати ситуацію, перевірити, як дотримуються карантинні заходи у транспорті, на ринках, у торговельних центрах. Провести додаткові перевірки», – наголосив Віктор Лисак.

Очільник Департаменту повідомив, що 9883 людини в області продовжують лікування. 509 осіб лікуються у стаціонарах. У палатах інтенсивної терапії перебувають 68 пацієнтів. На апаратах ШВЛ – 37 осіб.

«Працюють мобільні групи, які перевіряють якість надання медичної допомоги. Перевірено п’ять районів – Миргородський, Зіньківський, Гадяцький, Карлівський і Машівський. Плануємо продовжити аудит по всіх закладах, які надають меддопомогу, – додав Віктор Лисак. – Проінспектували медичні установи, визначені для прийому пацієнтів із COVID-19, щодо забезпечення автономним енергоживленням. Усі вони мають автономні джерела живлення, проте по 9 лікарнях перемикання ручне, неавтоматичне. Це питання по Миргороду, Полтаві, Решетилівці, Кобеляках, Горішніх Плавнях, Гадячу й Кременчуку. Відповідно потрібно перевірити, хто перемикатиме живлення, чи визначена людина, яка це робитиме, чи складений графік чергування».

Віктор Лисак повідомив, що в області виділено 1739 ліжок для хворих на COVID-19. 948 ліжок забезпечені киснем. Додав, що потрібно збільшувати команди, які надають меддопомогу.

«Продовжуємо активно додавати ліжко-місця, забезпечені киснем. Збільшили їх кількість уже на понад 300. План у нас – більше ніж 2 тисячі. Потрібно прискорити темпи забезпечення ліжок киснем. Ми зробили акцент не на кисневі концентратори, а на центральне постачання кисню. На місцях контролюйте підрядників. Кошти є, потрібно їх ефективно використати, – акцентував голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Крім того, протягом тижня необхідно зробити перевірку лікарень, які надають допомогу хворим на COVID-19, щодо забезпечення енергоживленням, підведення кисню, щоб таких прикрих випадків, які, на жаль, є і в Україні, на Полтавщині не було».

Віктор Лисак додав, що в області працюють рейдові групи, які перевіряють стан дотримання карантинних заходів. Наразі провели 131 перевірку на 1756 об’єктах господарювання. Виявлено 130 правопорушень. Складено 30 адміністративних протоколів.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk