Previous Next

Нова програма розвитку туризму та курортів Полтавщини передбачає максимальну фінансову підтримку галузі в 2021 році

Надрукувати

26 листопада в онлан-режимі відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку туризму та курортів при Полтавській облдержадміністрації. Зокрема розглянули планування роботи облдержадміністрації та розвиток сфери у Полтавській області на 2021 рік.

«Усі задіяні в галузі туризму найбільше цього року відчули гостроту і глибину проблематики туризму. За попередніми орієнтовними підрахунками, сфера втратила до 50% прибутків, – розповіла Інна Шерстюк, заступник директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації. – Тому першочергове завдання місцевої влади – акумулювати зусилля, переглянути акценти роботи та підтримати усіх надавачів туристичних послуг».

У новій програмі розвитку туризму і курортів Полтавської області на наступні 5 років переглянули шляхи і методи роботи, щоб якомога більше фінансування спрямувати саме на 2021 рік.

Зокрема, заплановане створення електронного реєстру, до якого увійдуть садиби зеленого туризму, музеї, туристичні агенції, усі об’єкти показу та культурно-мистецькі заходи. Ця програма буде реалізована через сенсорні кіоски, які з’являться до кінця 2020 року.

«У наступному році ми зосередимося на підтримці і фінансуванні ряду грантових програм за напрямками сільського зеленого туризму та розвитку мікро- і малого підприємництва. Плануємо влаштувати 4 конкурси на рік: 2 – з одного напрямку, 2 – з іншого. Суми коштів на три призові позиції – 100, 70 та 50 тисяч гривень, – розповіла Інна Шерстюк. – Крім того, продовжимо проєкт «Школа сільського зеленого туризму».

Також на 2021 рік заплановано ряд проєктів із гастротуризму, проведення виставки крафтової продукції та гастрономічний марафон.

Протягом кількох років обговорюється ідея розвитку шкільного туризму, коли учні масово відвідують визначні місця регіону. Так от в реалізації стратегії до 2027 року необхідно напрацювати схему, за якою за 7 років кожен третій полтавський учень долучиться до екскурсійної діяльності.

«Каталог подій, який ми обговорювали на координаційній раді, теж буде створено. Але анонсувати заходи через пандемію коронавірусу будемо за місяцями, а уже ближче до події дата буде уточнена», – додала Інна Шерстюк.

Також учасники засідання окремо обговорили безпеку туристичних об’єктів Полтавської області, як складову сталого розвитку туризму в Україні, та переглянули презентацію проєкту «ПолтавщиNOW».