У центрі соціально-психологічної реабілітації відбулося дитяче свято

Надрукувати

20 листопада – Всесвітній день дитини, це день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення добробуту дітей в усьому світі. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

Конвенція про права дитини є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, вона є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини. Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство.

Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

З нагоди Всесвітнього дня дитини та з метою ознайомлення з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування у дітей навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій у комунальному закладі „Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” Полтавської обласної ради проведено свято „Я маю право знати свої права!”.     У ході святкового заходу діти взяли участь у різних конкурсах з правової тематики, розкрили свої таланти та творчі здібності. Від служби у справах дітей облдержадміністрації діти отримали подарунки – цікаві розвиваючі ігри, які сприятимуть тренінгу логіки і пам’яті, дрібної моторики та спритності пальців, розвивають комунікативні та творчі здібності дітей.

Наразі у центрі соціально-психологічної реабілітації перебуває  33 дитини, загалом заклад розрахований на 50 дітей.