Previous Next

Усі належні умови для роботи комісій і волевиявлення громадян мають бути забезпечені, – Олег Синєгубов

Надрукувати

Питання, які виникають у роботі дільничних і територіальних виборчих комісій у межах підготовки до проведення другого туру виборів полтавського міського голови, забезпечення протиепідемічних заходів обговорили на нараді в голови облдержадміністрації. Очільники ТВК районів Полтави й міської ТВК повідомили, які моменти потребують реагування й вирішення.

Голова Полтавської обласної територіальної виборчої комісії Людмила Сердюк розповіла, що загалом усі дільниці готові до другого туру виборів, забезпечені кабінками і скриньками. Водночас зазначила, що на двох дільницях немає опалення. Представники комісій звернули увагу й на кілька інших питань.

«Усі належні умови для роботи комісій і волевиявлення громадян мають бути забезпечені, – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – На ситуації, які виникли, потрібно оперативно відреагувати. Проведемо перевірки. Вибори мають відбутися згідно з законодавством і без порушень».

Начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Іван Вигівський повідомив, що для забезпечення публічної безпеки, порядку й охорони виборчої документації на ДВК і ТВК залучать 312 поліцейських. Крім того, 33 наряди поліції.

«Це й групи реагування патрульної поліції, піші патрулі, військовослужбовці Нацгвардії. На цих виборах на кожній дільниці працюватимуть по 2 поліцейських. Із метою контролю над ситуацією щодо так званих «сіток» будуть створені окремі мобільні групи, які проводитимуть роботу поблизу виборчих дільниць», – повідомив Іван Вигівський.

Олег Синєгубов також наголосив на необхідності дотримання карантинних вимог. Присутні на нараді очільники комісій зазначили, що засобами індивідуального захисту й антисептиками дільниці забезпечені.