Previous Next

Будівельна готовність підземного паркінгу для «швидких» – понад 80 відсотків

Надрукувати

Із 14 проєктів, які фінансуються у поточному році за кошти Державного фонду регіонального розвитку, будівництво 5 об’єктів уже завершено. Це ЦНАП у Полтаві, школа в Заводському Лохвицького району, реконструкція й термомодернізація Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карлівського району, реконструкція ДНЗ у Піщаному Кременчуцького району і ДНЗ №1 «Теремок» у Лохвиці. По інших тривають роботи, частина об’єктів – на завершальній стадії.

Наразі область одержала із ДФРР близько 110 мільйонів гривень із передбачених майже 130. Про це повідомила 17 листопада на нараді в голови облдержадміністрації начальник управління інвестиційної політики та соціально-трудових відносин Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Марія Долженко.

Розповіла, що у Полтаві триває реконструкція гаража під підземний паркінг. Його будівельна готовність зросла до 81 %. 95-відсоткова готовність – у Лубенського ДНЗ «Берізка», поліпшилися й показники стану реконструкції стадіону в селі Бутенки Кобеляцього району. Споруда готова на 70 %.

«У Миргороді, по вулиці Гоголя, прокладають велосипедні доріжки. Їхня готовність – 87 відсотків. Виконані роботи із влаштування дорожнього корита, установки бордюрів, укладки основи, щебеню та асфальту на 3,8 кілометра із 5,1 кілометра запланованих, – розповіла Марія Долженко. – Триває реалізація проєкту із впровадження сучасних інформаційних технологій для створення безпечного середовища громади міста Кременчука. Уже встановлені 240 камер відеоспостереження – по 16 на 15 школах. Наступний етап – закупівля і встановлення обладнання системи оповіщення. Аукціон відбувся, заплановане підписання договору».

В області також тривають реконструкція і капітальний ремонт приймальних відділень. На чотирьох із них – у Гадяцькій та Хорольській ЦРЛ, Лубенській лікарні інтенсивного лікування, Горішньоплавнівській міській лікарні – відбуваються будівельні роботи. По 1-ій міській клінічній лікарні у Полтаві й лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» визначені переможці аукціонів, оформлюють необхідні документи, по Миргородській ЦРЛ триває визначення переможця.

«В області на завершальному етапі будівельний сезон. Активно моніторимо хід робіт, бо це напряму пов’язано з ефективністю використання державних коштів. Часу залишається не так багато. Ті, хто ще завершує оформлення документів, як тільки отримають дозвіл на старт робіт, мають не зволікати й відразу їх розпочинати. Потрібно розуміти, що бюджетний рік завершується не 31 грудня, як деякі підрядні організації розраховують. Питання необхідно тримати на контролі, мати чіткі графіки проведення будівельних робіт», – підсумував голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.