На Полтавщині готуються до відзначення Дня Гідності та Свободи і Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів

Надрукувати

Щороку 21 листопада, у день початку Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013–2014 років), українці відзначають День Гідності та Свободи.

10 листопада в Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада за участю заступника голови ОДА Катерини Рижеченко з питань підготовки та проведення в області заходів із нагоди Дня Гідності та Свободи, Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.

Катерина Рижеченко наголосила, що проводити заходи слід із урахуванням та дотриманням місцевих вимог карантину.

Про заходи, які планують проводити поінформувала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко.

У всіх містах, селах, селищах потрібно упорядкувати об’єкти, пов’язані із подіями Революції Гідності, пам’ятники, пам’ятні знаки, місця поховань загиблих під час Революції Гідності та учасників АТО/ООС, борців за незалежність України у XX столітті.

Відповідні експозиції та виставки в музеях поповняють новими матеріалами. Тематичні заходи переважно проводитимуть онлайн. У військових частинах, школах, закладах культури покажуть тематичні фільми та відбудуться інформаційні заходи з дотриманням протиепідемічних заходів.

У храмах проведуть панахиди за загиблими та молебні за Україну.

Також на нараді обговорили підготовку до Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. 28 листопада в області відбудуться заходи в межах Загальнонаціональної хвилини мовчання «Засвіти свічку». У селі Мгар Лубенського району планується захід біля Меморіалу скорботи «Голодомор-33».

На території області цього дня приспустять Державний Прапор України, обмежать проведення розважальних заходів. Представники телевізійних та радіокомпаній повинні внести відповідні зміни до програм.