Previous Next

На апаратній нараді обговорили хід виконання Програми в галузі культури

Надрукувати

9 листопада на нараді у голови облдержадміністрації т.в.о. директора Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко поінформувала про хід реалізації Комплексної Програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в Полтавській області на 2018-2020 роки.

Цього року планові показники фінансування з урахуванням     змін становлять 74506,1 тис. грн. Загальний фактичний обсяг фінансування програми за     10 місяців – 57906,1 тис. грн, що становить 75,0%.

«Зумовлено таке використання коштів запровадженням загальнонаціонального карантину з 18 березня 2020 року. Змістили пріоритетність концертно-виставкової діяльності на підтримку та зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури і пошук нових форм популяризації та донесення до загалу культурно-мистецького продукту», – сказала Ірина Удовиченко.

Директор Департаменту докладно розповіла про кожен напрямок Програми. Зокрема, крім  поліпшення матеріально-технічної бази обласних закладів культури проведено 5 обласних конкурсів серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та 1 олімпіаду з музично-теоретичних дисциплін та композиції учнів мистецьких шкіл. Також надано підтримку 4 обласним закладам мистецтва: Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Миколи Гоголя, Полтавському академічному обласному театру ляльок, КЗ «Полтавська обласна філармонія», КЗ «Полтавський симфонічний оркестр». Департаментом культури і туризму облдержадміністрації спільно з обласними закладами культури й мистецтва за 10 місяців 2020 року проведено  32 заходи. Крім того виділяли кошти на виготовлення облікової документації на пам’ятки та об’єкти культурної спадщини області, які є найбільш цінними та потребують якнайшвидшого проведення ремонтно-реставраційних робіт.

Уперше виготовлено 45 охоронних дошок на пам’ятки культурної спадщини Полтавської області.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що напрямку культури приділяють значну увагу. Наступного року в межах державного проєкту «Велика реставрація» на Полтавщині відремонтують 5 об’єктів культурної спадщини.

Очільник області додав, що дія Програми завершується, нині розробляють нову.

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко закцентувала увагу на необхідності планування заходів культури на наступний рік. Зокрема, з урахуванням карантину.

Також буде розроблено окрему Програму з охорони культурної спадщини.