Previous Next

У Полтаві презентували проєкти, яким надаватиметься фінансова підтримка коштом обласного бюджету в 2021 році

Надрукувати

5 листопада 2020 року  у приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації відбулося третє засідання конкурсної комісії Департаменту культури і туризму ОДА з розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу реалізації програм, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Обраним ініціативам у наступному 2021році нададуть фінансову підтримку коштом обласного бюджету. Проєкти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на утвердження патріотизму, духовності, моральності, загальнолюдських цінностей, формування національної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне та поваги до державної символіки, підтримка творчо обдарованих дітей та молоді, відродження, збереження, розвиток та популяризація нематеріальної культурної спадщини, популяризація народних традицій та духовності, підтримка актуальних тенденцій сучасного мистецтва, розвиток туристичної привабливості Полтавщини, збереження рухомої та нерухомої культурної спадщини, підтримка мови, культури, традицій національних меншин області.

На попередніх засіданнях члени комісії затвердили регламент роботи комісії, оцінили конкурсні пропозиції, ухвалили рішення про допуск їх до наступного етапу – відкритого захисту. Цього року 5 громадських організацій подало свої проєкти. В межах засідання конкурсна комісія оцінювала подані пропозиції за такими критеріями: відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням, визначеним організатором конкурсу, та загальнодержавним і місцевим програмам і загальнодержавному або відповідному адміністративно-територіальному рівню виконання проєкту.

Орієнтовний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проєкту, заходу) – до 70 тис. грн.

На цьому етапі конкурсу відбувся відкритий захист ініціатив. Автори докладно розповіли про свої ініціативи, назвали кошторис майбутніх робіт та відповідали на питання  членів комісії. До цього етапу конкурсу було допущено п’ять пропозицій:

Представники останнього проєкту не з’явилися на захист, тому за умовами конкурсу вибувають з подальшої участі.

 

Переможців конкурсу оголосять на четвертому засіданні конкурсної комісії, яке відбудеться 12 листопада у Полтавській ОДА.