Previous Next

Обговорили хід опалювального сезону в області

Надрукувати

4 листопада у Полтавській ОДА відбулося засідання обласного антикризового енергетичного штабу в режимі відеоконференції під головуванням першого заступника голови ОДА Дмитра Луніна. Зокрема, на засіданні обговорили стан підключення комунальних установ та будинків до опалення.

Опалювальний сезон в області розпочався 15 жовтня на підставі рішень органів місцевого самоврядування. Останніми підключили опалення Горішні Плавні.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Едуард Рева нині в області не вирішене питання з підключенням двох котелень у Пирятині та  Великобагачанському районі. Також до опалення не підключені декілька будинків.

«У нас відбулися зустрічі. До кінця тижня питання опалення даних котелень буде вирішено. Крім цих двох об’єктів, всі котельні області працюють. Деякі будинки не включені через аварійні ситуації та прохання мешканців не вмикати опалення, доки на вулиці тепло», – сказав Едуард Рева.

На нараді підняли питання про стан розрахунків теплопостачальних підприємств за природній газ та транспортування газу. Найбільшу заборгованість має «Полтаватеплоенерго», Кременчуцька ТЕС, «Лубнитеплоенерго».

Нині ці питання віршують. За рекомендацією Мінрегіону, щоб розблокувати рахунки треба укласти відповідні угоди. Також підготовлені звернення до органів місцевого самоврядування з проханням підтримати підприємства теплового господарства.

Дмитро Лунін наголосив, що до кінця тижня всі котельні мають бути підключені, а підприємства-боржники повинні надати графіки розрахунків за газ.