Олег Синєгубов: «Дільничні комісії забезпечені засобами захисту і дезінфекторами»

Надрукувати

Відбулася нарада у голови Полтавської облдержадміністрації в режимі відеоконференції з питань невідкладних протиепідемічних заходів під час організації та проведення місцевих виборів. У ній взяли участь працівники органів місцевого самоврядування, РДА, виборчих комісій.

Всього на Полтавщині утворено 1 обласну, 4 районні, 16 міських, 5 районних в місті, 20 селищних та 24 сільських територіальних виборчих комісій та 1248 дільничних виборчих комісій.

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що всі виборчі дільниці забезпечені засобами індивідуального захисту і дезінфекторами. І волевиявлення має пройти з дотриманням усіх карантинних вимог.

Голова Полтавської обласної територіальної виборчої комісії Людмила Сердюк додала, що всі дільничні комісії готові до роботи: «Сьогодні бюлетені отримують Полтава та Полтавський район, усе відбувається за графіком та в штатному порядку».

Начальник ГУНП в Полтавській області, полковник поліції Іван Вигівський зауважив, що нацполіція готова нести службу під час виборчого процесу і підтримувати правопорядок в регіоні.

«На вчора було взято під охорону 49 виборчих дільниць із 1248. Нині робота триває і на сьогодні буде завершена. Поліція буде забезпечувати охорону ДВК, ТВК та виборчої документації. Буде залучено 4 127 правоохоронців, із них національної поліції – 2642, ДСНС – 1212, Нацгвардія 185 чоловік, 88 курсантів системи МВС. На великих і середніх дільницях нестимуть службу по 2 поліцейських, на малих – по одному, – сказав Іван Вигівський. – У в день виборів правопорядок на вулицях охоронятиме 526 правоохоронців».

Від початку передвиборчої кампанії до органів нацполіції надійшло 230 заяв і повідомлень щодо правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом. Внесено 18 кримінальних проваджень та складено 46 адміністративних протоколів.

Очільник Главку поліції Полтавщини також наголосив, що особливу увагу правоохоронці звертатимуть на дотримання карантинних обмежень у день виборів серед населення. Додав, що поліція максимально націлена на профілактичну роботу. Адже штрафи досить великі. Однак люди мають розуміти, якщо вони не будуть дотримуватися визначених вимог, то поліція буде вимушена складати відповідні протоколи.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що Полтавська обласна адміністрація також переходить на цілодобовий режим роботи на випадок виникнення нестандартних ситуацій. І наголосив, що п’ятниця – останній день агітації, в суботу всі біг-борди та стовпи мають буди звільнені від плакатів.