Previous Next

В ОДА відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області

Надрукувати

В режимі відеоселектору з головами районних держадміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування члени комісії обговорили епідемічну ситуацію в області та встановлення рівнів епідемічної небезпеки для окремих адміністративно-територіальних одиниць, які встановила Державна комісія ТЕБ і НС 23 жовтня.

Нове зонування діятиме в Україні з 26 жовтня. Зокрема, місто Полтава залишається в «червоному» рівні епідемічної небезпеки.

Враховуючи показники захворюваності на СOVID-19 у Полтаві заборонено:

– приймати відвідувачів у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів»;

– роботу торговельно-розважальних центрів у частині діяльності розважальних закладів;

– приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

– відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Крім того у «червоній зоні» заборонено відвідувати заклади освіти, крім вихованців закладів дошкільної освіти, спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів.

Із 26 жовтня 2020 року карантинні заходи «помаранчевого» рівня діятимуть на території міст Кременчук, Горішні Плавні, Лубни, Миргород та Гадяч, Великобагачанського, Гадяцького, Глобинського, Гребінківського, Диканського, Зіньківського, Карлівського, Кобеляцького, Козельщинського, Котелевського, Кременчуцького, Лохвицького, Лубенського, Машівського, Миргородського, Новосанжарського, Оржицького, Пирятинського, Полтавського, Решетилівського, Хорольського, Чорнухинського, Семенівського, Чутівського та Шишацького районів.