Previous Next

У Лохвиці завершено реконструкцію дитячого садка «Теремок»

Надрукувати

На базі ДНЗ №1 «Теремок» у місті Лохвиця завершено проєкт реконструкції основної будівлі дитячого садка. У ньому утеплили фасад, облаштували дах та автономне опалення. Цього року роботи велися за програмою Президента «Велике Будівництво».

У 2019 році відбулося впровадження першого етапу проєкту – з метою заощадження коштів на території дитячого садочка збудовано модульну котельню. Два високоефективних твердопаливних котли працюють на альтернативному виді палива – пелетах. Також у «Теремку» замінили вікна, двері, щоб підвищили ефективність роботи системи теплопостачання.

«Цього року термомодернізація будівлі продовжилася. Підрядна організація утеплила фасад з облицюванням стін кольоровими касетами та облаштувала дах. Роботи велися влітку і не заважали дітям відвідувати садок, – розповів перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін. – Відтепер «Теремок» – затишний та теплий. Реалізований проєкт дасть змогу покращити температурний режим у приміщеннях і зекономити: зменшити витрати палива та скоротити бюджетні видатки за спожиті енергоносії».

Роботи проведено за кошти Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з місцевим бюджетом.

Також виконано додаткові роботи – мощення навколо будівлі з тротуарної плитки, ремонт бетонних ґанків. Головний вхід у заклад облаштовано пандусом, виконані роботи по встановленню системи блискавкозахисту будівлі.

За інформацією Лохвицької міської ради, наступним енергозберігаючим проєктом громади стане капітальний ремонт будівлі Лохвицької гімназії №1 по термомодернізації фасаду з переобладнанням вхідних груп та влаштуванням пандусу. На нього вже виготовлена проєктно-кошторисна документація.