Previous Next

На Полтавщині всі заклади культури, медицини та освіти мають бути підключені до якісного інтернету

Надрукувати

Заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Богдан Бабіч зустрівся з інтернет-провайдерами Полтавщини. Оператори розповіли про можливості своїх компаній у межах майбутньої співпраці у сфері цифровізації області.

«Наразі дуже важливим є питання підключення до інтернету об’єктів культури, медицини та освіти, які до цього часу не мають інтернет-зв’язку. Міністерство цифрової трансформації наголошує, що підключення має бути оптоволоконним і з вайфаєм, щоб у закладах завжди був якісний зв’язок, – говорить Богдан Бабіч. – Провайдери проаналізують список об’єктів, визначать технічну складову, терміни виконання та вартість робіт».

Технічний керівник Кременчуцького підрозділу компанії «Датагруп» Михайло Гончаренко розповів, що детальний аналіз виконання робіт займе до 3 тижнів.

«Перелік закладів об’ємний, і ми розуміємо, що там, де легко було підключитися до інтернету, зв’язок давно вже є. Тому треба дослідити, чи наявні в місцях інші комунікації, щоб зробити підключення дешевшим – по існуючих об’єктах інфраструктури. Будемо виїжджати в населені пункти і створювати конкретний план, щоб зробити якомога детальніші розрахунки», – повідомив Михайло Гончаренко.

Нагадаємо, що в умовах дистанційного навчання навесні найболючішим питанням для шкіл було підключення до інтернету. За інформацією Мінцифри, в багатьох населених пунктах немає жодного оптичного провайдера й можливості підключитись до якісного інтернету. Тому учні та вчителі там не змогли проводити повноцінні інтерактивні уроки.

Цифровізацію шкіл Міністерство цифрової трансформації разом із Міністерством освіти і науки пропонують виконати за кошти освітньої субвенції, що є в розпорядженні місцевих бюджетів.

Детальні розрахунки максимальної вартості підключення до оптоволоконних мереж інших закладів кожна область визначить окремо за участі провайдерів.