28 жовтня на Полтавщині перевірятимуть систему оповіщення

Надрукувати

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської облдержадміністрації 28  жовтня  2020  року  з  10.00  до  11.00 проводитиме комплексну річну технічну перевірку обласної системи централізованого оповіщення з вмиканням електричних сирен.

Навчальні повідомлення цивільного захисту будуть транслюватися мережами обласного проводового мовлення, мережею інтернет обласного онлайн-радіо а також обласними мережами ефірного радіо програм УР-1 та радіо «Лтава» на частотах:

Гадяцький р-н 103,1 мГц
Гребінківський р-н 101,4 мГц
Зіньківський р-н 102,5 мГц
Лохвицький р-н 105,5 мГц
Лубенський р-н 100,1 мГц
Новосанжарський р-н 107, 4 мГц
м. Полтава та Полтавський р-н 101,8 мГц
м. Кременчук та Кременчуцький р-н 105,4 мГц

Міста та райони області, що підпадають в зону дії обласного передавального центру «Красногорівка», можуть отримати повідомлення на частоті 106,3 мГц.

Основна мета перевірки – визначення працездатності обласної системи централізованого оповіщення, яка створена для своєчасного інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайної ситуації на Полтавщині, а також відпрацювання дій населення за сигналами оповіщення цивільного захисту.

Оскільки це навчальна перевірка засобів оповіщення, то мешканці області повинні зберігати спокій – їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та 

взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації