• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Цього тижня в області проінспектують стан реконструкції приймальних відділень

Нині область отримала майже 85 відсотків від запланованої на рік суми на реалізацію проєктів, які фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Це 109,9 мільйона гривень. Загалом цьогоріч Полтавщина має одержати 129,7 мільйона гривень на 14 проєктів.

Про це розповіла на нараді в голови облдержадміністрації т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко.

За її словами, у спортивному залі Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів тривають роботи з улаштування підлоги, внутрішніх і зовнішніх інженерних мереж. Завершили термомодернізацію Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у Карлівському районі. Планують до кінця жовтня отримати декларацію про готовність об’єкта. Будівельні роботи в ДНЗ у Піщаному Кременчуцького району також завершені. Готується документація для введення його в експлуатацію. Лубенський дошкільний навчальний заклад №9 «Берізка» готовий на 80 відсотків. Завершується реконструкція ДНЗ «Теремок» у Лохвиці. Поліпшилася динаміка будівельної готовності Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 до 52 відсотків, Миргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 – до 40 відсотків.

«На стадіоні в Бутенках Кобеляцького району влаштовують бігові доріжки, вириті під них котловани, завезено першу частину гумової плитки для цих доріжок. Зварюють конструкції трибун для глядачів, готують майданчик для їх встановлення. Готовність об’єкта – 55 відсотків, – розповіла Олена Онупко. – На 15 відсотків – до 60 – зросла будівельна готовність велосипедних доріжок по вулиці Гоголя в Миргороді».

Очільниця Департаменту також поінформувала про стан реконструкції та капітального ремонту приймальних відділень. Зокрема, зазначила, що в Гадяцькій ЦРЛ у палатах залита чорнова стяжка, стіни обшивають гіпсокартоном, розводять електропроводку, змонтовано систему опалення, готується траншея для кабелю під КТ. У Лубенській лікарні інтенсивного лікування утеплюють цоколь, відбуваються опоряджувальні роботи, планування вентиляції, ізолюють стіни від випромінювання. У Хорольській ЦРЛ облаштовують каналізаційні мережі, вентиляцію, повітропроводи, планують розпочати заливку стяжки. По інших трьох відділеннях у медзакладах Кременчука, Горішніх Плавнів і Полтави тривають тендерні процедури. По Миргородській ЦРЛ очікують отримання експертного звіту й оголошуватимуть тендер. Олена Онупко сказала, що за результатами розмов із замовниками проєктів досягнуто домовленостей, що кошти на реконструкцію й капремонт приймальних відділень будуть освоєні.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що очільники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування мають контролювати ефективність використання державних коштів.

«Від наших структурних підрозділів їздитимуть моніторингові групи. Такі ж групи будуть і з Міністерства розвитку громад та територій. Перевірятимуть стан виконання робіт у приймальних відділеннях та ефективність використання коштів. Це вкрай важливо. Ви всі надавали інформацію, що зможете освоїти ці кошти до кінця 2020 року. По деяких об’єктах є співпраця, все виконується вчасно. По інших виникають питання. Цього тижня проінспектуємо всі об’єкти. Визначимо проблемні питання та шляхи їх вирішення», – підсумував Олег Синєгубов.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk