• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Олег Синєгубов: «Оплата праці медиків – для нас принципове питання»

На нараді в голови Полтавської облдержадміністрації обговорили питання боротьби з розповсюдженням гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусною інфекцією.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак повідомив, що епідемічна ситуація в області є складною.

«Кількість хворих коронавірусною хворобою є набагато вищою за кількість пацієнтів, які одужали. Наразі активних хворих в області – 2993 особи, 318 лікуються в стаціонарах, – розповів Віктор Лисак. – Серед пацієнтів із підтвердженим діагнозом на інтенсивній терапії з використанням ШВЛ знаходиться 18 осіб».

Оскільки більшість полтавців перебувають на амбулаторному лікуванні, важливо, щоб сімейні лікарі контролювали якість лікування на дому.

Крім того, Віктор Лисак повідомив, що мережа лікарняних закладів, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, розшириться. До 26 відділень І хвилі додадуться ще три – лікарня №3, міська дитяча лікарня у Полтаві та інфекційне відділення в Опішні. Це дасть змогу збільшити кількість ліжок для хворих на 210. Розглядається й можливість розміщення пацієнтів у Карлівці та Кобеляках.

«Надзвичайно важливе питання – забезпечення лікарень киснем. 51% усіх ліжок забезпечені киснем, ще 11% – кисневим концентратом. Передбачається додаткове розгортання ліжок із кисневою підтримкою до 80% від загального ліжкового фонду визначених закладів. Нині функціонує 436 ліжок із централізованою подачею кисню, – розповів Віктор Лисак. – Сьогодні ведемо перемовини з постачальником, щоб збільшити кількість точок для подачі кисню у лікарнях Миргорода, Лубен, Гадяча. І також доречно переходити на кріоциліндри».

Базовий заклад комунальне підприємство «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради» на лікування хворих на COVID-19 отримала з обласного бюджету 6,5 мільйона гривень для придбання лікарських засобів та ЗІЗ, а також 3,5 мільйона для придбання медичного обладнання. Також заклад отримав благодійну допомогу у вигляді медикаментів, медичного обладнання на загальну суму близько 40 мільйонів гривень.

«Дякую всім лікарям, які зараз знаходяться на фронті боротьби з коронавірусом. Самі, мабуть, уже неодноразово перехворіли й продовжують допомагати іншим. Оплата праці медиків – для нас принципове питання. В області 64 медичні заклади отримують доплати за відповідною постановою уряду. 60 лікарень уже одержали гроші, 4 заклади після узгодження всіх технічних питань мають отримати кошти для зарплатні медперсоналу найближчим часом», – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

За вересень 2020 року від Національної служби здоров’я України по пакету №33 (встановлення доплати до зарплати медичним працівникам, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19) надійшло 45,6 мільйона гривень.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk