Полтаву та Миргород віднесли до "помаранчевої" зони. "Червоних" у регіоні немає

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков  наголосив, що ті райони, які віднесені до певного рівня епідемічної небезпеки, повинні дотримуватися всіх відповідних вимог.

«Обмеження, що діють у відповідному рівні, визначені постановою Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Ті територіальні одиниці, що віднесені до певного рівня епідемічної небезпеки, мають забезпечити відповідні обмеження. Контроль мають здійснювати Головне управління Національної поліції  в Полтавській області та Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області», – сказав Євген Греков.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення регіональна комісія вирішила: з 00 год 00 хв 12 жовтня 2020 року на території міст Полтава та  Миргород забезпечити виконання карантинних заходів «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки. «Жовтий» рівень епідемічної небезпеки з 12 жовтня діятиме на території міст Кременчук, Горішні Плавні, Лубни та Гадяч, Великобагачанського, Диканського, Зіньківського, Карлівського, Кобеляцького, Козельщинського, Котелевського, Кременчуцького, Лохвицького, Лубенського, Миргородського, Новосанжарського, Полтавського, Семенівського, Хорольського та Шишацького районів.