Голова Полтавської ОДА закликав політиків не наражати людей на небезпеку під час коронавірусної пандемії

Надрукувати

Олег Синєгубов закликав жителів області не йти на поводу у тих, хто закликає не дотримуватися карантину: мова не про політику. Мова про життя людей.

За минулу добу в Україні захворіло 4753 людини, 77 померло. Лише сьогодні у Полтавській області зафіксовано 227 випадків коронавірусу. Вчора був антирекорд – 305 людей захворіло в області, з яких майже половина – 171 людина – в Полтаві. Зараз в Полтаві 1294 активних випадків. Всього 54 летальні випадки.
Сьогодні в Полтаві припинена планова госпіталізація, діють обмеження щодо кількості пасажирів у громадському транспорті: не більше половини від сидячих місць, має бути обмежена робота хостелів.

Голова Полтавської ОДА закликав всіх учасників політичних перегонів не використовувати тему карантину задля своїх рейтингів:

«Якою може бути вартість політичних маніпуляцій? Яку ціну ми готові сплатити за помилку одного з чиновників, який з останніх сил намагається підняти свій невтішний рейтинг. Скільки потрібно смертей, щоб визнати свою неправоту? Я закликаю всіх учасників політичних перегонів не використовувати тему карантину задля своїх рейтингів. Життя людей дорожче! Що може заставити політика вийти з позицією, що ми не приймаємо розподіл на ту чи іншу зону, запропонувати жителям не дотримуватися карантинних заходів, які можуть вберегти не лише здоров’я, а і життя?»

Крім того, голова Полтавської ОДА закликав усіх жителів області носити маски, дезінфікувати руки, тримати дистанцію.

«Учасники виборчих перегонів, слідкуйте за дотриманням карантинних вимог під час своїх агітаційних заходів, не нехтуйте здоров’ям людей. Передвиборчий популізм не може бути вище за здоров'я і життя громадян! Давайте з розумінням поставимося до цього», – резюмував Олег Синєгубов.

Нагадаємо, починаючи з понеділка, 5 жовтня, Полтава перебуває в «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки. У «жовтому» – місто Лубни, Миргород, Диканський, Лохвицький, Миргородський, Новосанжарський, Полтавський та Шишацький райони.