Previous Next

Зекономлені освітянами гроші обласного бюджету пропонують перерозподілити на інші потреби галузі

Надрукувати

На засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури депутати погодили зміни до показників обласного бюджету на 2020 рік у галузі освіти.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віта Ковальська повідомила, що за період карантину економія коштів, передбачених на освітню галузь, склала більше 70 мільйонів гривень.

«Суму в 33 мільйони гривень пропонуємо перерозподілити на потреби освітніх закладів: закупівлю 3 шкільних автобусів, ремонт харчоблоків, систему протипожежної безпеки у кількох школах, закупівлю комп’ютерів та спорудження спортивних майданчиків зі штучним покриттям», – повідомила Віта Ковальська.

Також 800 тисяч гривень пропонувалось перерозподілити на проєктно-кошторисну документацію майбутнього Палацу спорту та виділення землі під нього.

Решту зекономлених коштів (37 мільйонів гривень) пропонувалося перерозподілити на інші галузі.

«Звісно, частина грошей може бути спрямована на охорону здоров’я області. Також 8 мільйонів гривень – на проєктно-кошторисну документацію ремонту злітно-посадкової смуги аеропорту «Полтава», будівництво якої заплановано на 2021 рік», – деталізував перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін.

Загалом депутати підтримали зміни до бюджету в галузі освіти та винесення цього питання на чергову сесію Полтавської обласної ради 8 жовтня.