Previous Next

Депутати погодили зміни до бюджету в галузі культури на засіданні профільної комісії обласної ради

Надрукувати

 

Участь у засіданні взяли перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін та заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Серед інших питань депутати розглянули питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік по галузі «Культура та мистецтво».

Зекономлені кошти планують перерозподілити на проєкт Greenways, а саме на розробку туристичного маршруту по області: Диканька – Опішня –Полтавський район.

«При розробці маршруту звернулися до організації з досвідом. Найбільш розвинений туризм у нас на заході України, тож ми хотіли, щоб тамтешні фахівці поділилися досвідом при розробці маршруту. Цей маршрут по нашій області включений до регіональної програми розвитку туризму. Далі подаватимемо заявки для участі в грантах і продовжуватимемо працювати в цьому напрямку», сказала  т.в.о директора Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовіченко.

Створення такого маршруту дасть можливість самозайнятості населення, поповнення місцевих бюджетів. Його можна буде пройти пішки чи проїхатися на велосипеді. Також сюди включений сплав Ворсклою. Вартість проєкту – 490 тис. грн.

Депутати погодили винести на чергову сесію це питання.

2 млн 179 тис. 90 грн – залишок невикористаних коштів із культурно-мистецьких закладів, які повернуть до бюджету та перерозподілять на інші галузі. Ці кошти підуть на медицину.

Загалом депутати підтримали зміни до бюджету в галузі культури та винесення цього питання на чергову сесію обласної ради, засідання якої заплановано на 8 жовтня.