• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Державний банк почав інвестувати в капремонт автодороги Чорнухи – Лубни

Полтавська область першою в Україні отримала в державному Укрексімбанку фінансування за механізмом використання коштів субвенції з державного бюджету на погашення запозичень, залучених для реконструкції дороги загального користування місцевого значення Чорнухи – Лубни.

1 жовтня голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов та голова Правління Укрексімбанку Євген Мецгер підписали Меморандум про надання кредиту для капітального ремонту автошляху. Рішення про залучення кредиту 28 серпня на позачерговому засіданні сесії Полтавської обласної ради підтримав депутатський корпус.

«Досвід залучення інвестиційних запозичень на таких вигідних умовах для капітального ремонту місцевої дороги – новий для України, і я вірю, він буде успішним. Співпраця з Укрексімбанком допоможе вже до кінця І півріччя 2021 року капітально відремонтувати автошлях Чорнухи–Лубни. Наразі користуватися цією дорогою майже неможливо: жителі Лохвицького і Чорнухинського районів із щонайменше 11 населених пунктів їздять до Полтави через Пирятин, долаючи зайві 85 кілометрів. Реалізація проєкту дасть змогу вже з середини наступного року в повній мірі користуватися якісною автомобільною дорогою з гарантійним терміном 10 років», – зазначив Олег Синєгубов.

«Укрексімбанк бере участь у фінансуванні будівництва та реконструкції автодоріг по усій Україні. Сьогодні ми надаємо 515 мільйонів гривень інвестиційного кредиту строком на 4 роки. Покращення логістичних шляхів – це розвиток інфраструктури держави та бізнесу експортно-імпортних підприємств, які є нашими основними клієнтами», – сказав Євген Мецгер.

Ділянку цієї дороги протяжністю 4 кілометри вже капітально відремонтували, влаштували нове покриття, ще 2 кілометри покладуть упродовж найближчих тижнів. Залучення коштів шляхом інвестиційного запозичення дасть змогу не зупиняти ремонтні роботи, зробити до 60% всієї протяжності вже цього року, а в першому півріччі наступного – завершити цей об’єкт». Про це повідомили в Агентстві місцевих доріг Полтавської області.

Як поінформували представники Укрексімбанку, відповідний кредитний проєкт є першим в Україні і став можливим завдяки змінам, які було прийнято в липні 2020 року до Бюджетного кодексу України. Це дозволило обласним радам здійснювати місцеві внутрішні запозичення та використовувати кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за рахунок Державного дорожнього фонду) на погашення місцевого боргу за місцевими запозиченнями, які залучили для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk