Previous Next

Дві опорні школи області вже отримали нові автобуси

Надрукувати

Дві опорні школи на Полтавщині – Новогалещинський ліцей у Козельщинському районі та Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 в Лохвицькому районі – отримали нові шкільні автобуси. Обидві автівки оснащені місцями для дітей з особливими освітніми потребами.

Ще 13 шкільних автобусів надійдуть до опорних закладів області в жовтні. Про це повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Незалежно від того, проживають діти у сільській місцевості чи місті, вони мають навчатися в комфортних умовах, одержувати якісну освіту. Не менш важливим є й підвіз учнів до навчальних закладів. Завдяки новим автобусам школярі зможуть комфортніше діставатися на навчання і додому», – сказав Олег Синєгубов.

Автобуси закуплені за кошти освітньої субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Загалом на їх придбання спрямовано понад 28 мільйонів гривень, із них розмір освітньої субвенції – 21,4 мільйона гривень.

Як повідомили в Департаменті освіти і науки ОДА, придбання шкільних автобусів забезпечить у сільській місцевості стовідсоткове регулярне безоплатне перевезення учнів та педагогічних працівників до місць навчання, роботи і додому, створить рівні умови для здобуття якісної середньої освіти в сільській місцевості.