• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Сергій Марченко: Жоден інститут із макропрогнозування не дає Україні менше 3% зростання ВВП. JPMorgan прогнозує цей показник у 5-6%

Низка економічних індикаторів дозволяють Україні прогнозувати зростання ВВП на рівні 4.6%, як це передбачено проектом бюджету на 2021-й.

Про це заявив Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю виданню «СТРАНА.ua».

«За деякими індикаторами вже бачимо відновлення економіки. На тлі карантинних обмежень у нас «просіло» споживання. Але вже чотири місяці спостерігаємо зростання роздрібної торгівлі. Помітна позитивна динаміка із споживання електроенергії. Ми досягли рівня минулого року. Знижується глибина падіння у промисловому секторі. Ринки відновлюються, як внутрішні, так і світові. Скажу більше, наш прогноз досить консервативний. Жоден інститут, який займається макропрогнозуванням, не дає Україні менше 3% зростання ВВП. Банк JPMorgan взагалі прогнозує Україні зростання ВВП в наступному році 5-6%», – повідомив Сергій Марченко.

На його думку, зростання відбудеться, зокрема, за рахунок підвищення мінімальної зарплати, що стимулюватиме споживчий попит, а також – макроекономічної стабільності.

«Бачимо відносну цінову і курсову стабільність, а це – базові позиції. Будемо і надалі здійснювати контрциклічну політику, яка активізує економіку. Запускаємо програми стимулювання економіки. Очікуємо зростання секторів, які впали під час карантину. Приміром, кредитування. Ми видали 8.5 млрд гривень кредитів. Кожні 80 копійок із гривні – за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», – заявляє Міністр.

За його інформацією, дохідна частина бюджету буде виконана значною мірою за рахунок ПДВ, оскільки нова команда в податковій ефективно бореться зі скрутками і схемами.

«Крайні чотири-п'ять місяців фіксуємо значне перевиконання по ПДВ. За травень-серпень 2020-го надходження ПДВ у 1,5 рази більше порівняно з травнем-серпнем 2019-го. Що може бути переконливішим цих фактів в умовах падіння економіки... Із травня до вересня перевиконання плану з ПДВ у середньому складе 5 млрд щомісяця. Порівняно з 1 травня 2020 року залишок невідшкодованого ПДВ зменшився на 1,5 млрд грн. Податкова четвертий місяць поспіль перевиконує індикативні показники –плюс 3,6 млрд у травні, 6,4 млрд грн у червні, 5,6 млрд грн у липні і 14 млрд грн у серпні», – наголосив Марченко.

За його словами, станом на початок травня відставання із надходжень до бюджету становило 44 млрд грн. Натомість на початку вересня цей показник сягнув 18 млрд, у жовтні він складе близько 13 млрд, а до кінця року буде повністю закритий.

Міністерство фінансів України

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk