Підготовлено «Регіональну доповідь про стан навколишнього природного середовища в Полтавській області у 2019 році»

Надрукувати

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації підготовлено «Регіональну доповідь про стан навколишнього природного середовища в Полтавській області у 2019 році».

Зібрані матеріали характеризують стан атмосферного повітря, водних, земельних ресурсів, рослинного, тваринного світу, природно-заповідного фонду, ілюструють вплив господарської діяльності на довкілля, висвітлюють нагальні екологічні проблеми та пропонують шляхи їх вирішення.

Також у доповіді проаналізовано стан державного управління у сфері охорони навколишнього середовища, стан екологічної освіти, інформування громадськості та громадські рухи.

Згідно з доповіддю стан навколишнього природного середовища в області залишається відносно стабільним і порівняно з більшістю областей України доволі прийнятним.

За останніми статистичними даними у 2019 році, порівняно з попередніми роками в екологічній сфері діяльності регіону спостерігалися певні позитивні тенденції, а саме:

- з 2011 року зберігається поступове скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами – за 8 років відбулося скорочення майже на 30%;

- у 2019 році на 7,2 % (порівняно з 2018) зменшився показник утворення відходів І-ІV класів небезпеки (без врахування утвореної пустої породи від днопоглиблювальних робіт);

- у звітному році витрати (капітальні інвестиції та поточні витрати) на охорону та раціональне використання природних ресурсів в області збільшилися на 4%. У загальнодержавному підсумку в 2019 році по витратах на охорону навколишнього природного середовища Полтавщина традиційно посіла шосте місце (після Дніпропетровської, Київської, Донецької, Запорізької областей та м. Київ).

Ознайомитися з доповіддю можна на вебсторінці Регіонального інформаційно-моніторингового центру «Довкілля Полтавщини», в розділі «Регіональна доповідь про стан навколишнього природного середовища» або ж за посиланням https://drive.google.com/file/d/13W19Ohtv52fX1_b1FFdlQS3vHIoyaQCz/view.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації