Previous Next

Частина Полтавської області у «жовтій» зоні!

Надрукувати

У зв'язку із зростанням показника захворюваності на COVID-19 більше встановленого порогу 40,0 на 100 тис. населення  (загальна кількість випадків COVID-19  за останні 7 днів) міста Полтава та Миргород, Диканський, Котелевський, Миргородський, Новосанжарський, Полтавський, Решетилівський та Шишацький райони Полтавської області з 28.09.2020 року переведено у "жовту" зону адаптивного карантину.

Показник захворюваності  по Полтавській області становить 44,05 на 100 тис. населення, по м. Полтаві – 104,15.

Показник захворюваності 104,15 у Полтаві свідчить про те, що обласний центр стоїть на порозі «помаранчевої» зони. Ця межа починається при показнику в 120. При таких темпах зростання захворюваності це може статися протягом кількох днів!

Відповідно до постанови КМУ від 12.08.2020 р. № 712, яка діє із 14.08.2020 р. у «жовтій» зоні додатково до вимог зеленої зони забороняється:

Посилення обмежувальних заходів  і переведення частини Полтавської області до "жовтої" зони є наслідком ігнорування громадянами вимог карантину і невиконання елементарних заходів профілактики.

Звертаємось до всіх! Будьте відповідальними, дотримуйтесь вимог "жовтої" зони адаптивного карантину!

Використання масок, дотримання соціального дистанціювання, особистої гігієни, використання антисептиків – прості речі, які рятують від хвороби!

Ваша безпека та здоров'я у ваших руках!

Тому будьте відповідальними і будьте здорові!

КП "Полтавський обласний центр громадського здоров'я Полтавської обласної ради"