• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Громади Полтавщини можуть взяти участь у конкурсі й реалізувати проєкти розвитку за кошти ЄС

На нараді в голови облдержадміністрації повідомили, що область долучається до участі в конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Міністерство розвитку громад та територій України 3 вересня 2020 року оголосило про початок конкурсного відбору проєктів секторальної бюджетної підтримки ЄС.

«Проєкти повинні відповідати завданням Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, плану заходів з її реалізації та програмам регіонального розвитку, – повідомила т.в.о. директора  Департаменту економрозвитку, торгівлі та залучення інвестицій ПОДА Олена Онупко. – Порівняно з попереднім конкурсом доповнено перелік програм, за якими можуть подаватися проєкти».

Наразі їх 7:

  • «Інноваційна економіка та інвестиції»;
  • «Сільський розвиток»;
  • «Розвиток туризму»;
  • «Розвиток людського потенціалу»;
  • «Загальноукраїнська солідарність»;
  • «Підтримка розвитку депресивних територій»;
  • «Ефективне управління регіональним розвитком».

У кожній програмі регіонального розвитку визначено напрями діяльності, які відповідають операційним цілям та окремим завданням Стратегії, очікувані результати та показники результативності проєктів регіонального розвитку.  Загальний бюджет конкурсу – 551 686 824 гривень.

Заявляти проєкти можуть центральні або місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та агенції регіонального розвитку.

Подача проєктів відбуватиметься виключно через онлайн-платформу https://sectoral.minregion.gov.ua до 17 години 20 жовтня 2020 року.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов закликав громади активізуватися й долучитися до конкурсу.

«Це грана можливість громад Полтавщини залучити додаткові кошти на розвиток своїх територій. Проєкти мають бути реальними, конкретними. Цього року тематику їхню розширено, тому варто взяти активну участь, – сказав Олег Синєгубов. – Ми будемо моніторити, які з ОТГ активні і подають заявки на конкурс. Адже часто органи місцевого самоврядування сподіваються на підтримку і не користуються такими реальними можливостями».

На сьогодні в конкурсі зацікавлені взяти участь: Малоперещепинська,  Новоселівська, Піщанська, Сергіївська сільські та Миргородська, Горішньоплавнівська, Пирятинська міські об’єднані територіальні громади, Хорольська, Кременчуцька, Полтавська міські ради.

Як визначатимуть переможця

Після закінчення строку подання документів Міністерство розвитку громад та територій України протягом 10 робочих днів перевіряє відповідність поданих документів вимогам.

Оцінювання проєктів здійснюється незалежними експертами у строк, який становить не більше 2 місяців із початку оцінювання.

Потім Мінрегіон формує рейтингові списки проєктів, які пройшли оцінювання. Відбір рекомендованих для фінансування проєктів здійснює утворена Мінрегіоном комісія на основі сформованих рейтингових списків.

За результатами засідання комісії складається протокол, де зазначено проєкти, рекомендовані для фінансування. Заявники, проєкти яких перемогли, подають Мінрегіону оригінали документів у паперовій формі. Після прийняття рішення у триденний строк розміщує на власному офіційному вебсайті інформацію про результати конкурсу.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk