Previous Next

На Полтавщині відкрили культурно-освітній центр

Надрукувати

У Козельщині відкрили оновлений культурно-освітній простір у приміщенні центральної районної бібліотеки імені Олеся Гончара. Проєкт втілила  благодійна організація SmartFoundation.

У Приміщенні повністю змінили дизайн, закупили нові меблі, відремонтували дах, укріпили стіни та стелю, відновили каналізацію та водопостачання, кімнати оснащені для людей з інвалідністю. У двоповерховій будівлі є читальна та актова зала, комп’ютерний клас, кімната для проведення тренінгів, семінарів, лекцій.

Smart простір, який ще нещодавно був бібліотекою відвідала заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Нині бібліотеки повинні бути сучасними центрами розвитку, переформовуватися й набувати нового життя. Потрібно, щоб у них були не лише паперові книги, а й електронні. Хотілося б, що такі культурні хаби були в кожному місті, містечку, селі та селищі», – сказала Катерина Рижеченко.

Менеджер з питань регіонального розвитку БО  SmartFoundation Тетяна Бутенко розповіла, що співробітники Козельщинської бібліотеки пройшли навчання «Нова бібліотека: організація та адміністрування сучасних просторів» від Всеукраїнської ГО «Українська бібліотечна асоціація».

«Нині приміщення бібліотеки стало сучасним майданчиком для спілкування. Сюди приходять школярі попрацювати за комп’ютером.  Тут облаштовано кілька куточків, де можна в невимушеній обстановці посидіти з книжкою, випити кави поспілкуватися з друзями. У планах влаштовувати тут семінари, лекції, проводити майстер-класи. Наприклад, вихідними вже провели цікавий майстер-клас з флористики. Є тут і актова зала, де плануємо проводити різні заходи», – розповіла Тетяна Бутенко.

Нині приміщення ще облаштовують, встановлюють меблі та обладнання. За кілька тижнів оновлений простір бібліотеки приймати відвідувачів та запрацює на повну.

Козельщинська бібліотека – це ще й історична пам’ятка, яку необхідно зберегти для нащадків.