Previous Next

У Глобинському районі відремонтували відрізок автомобільної дороги Мостовівщина – Великі Кринки – Глобине

Надрукувати

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов у ході робочого візиту до Глобинського району побував на об’єкті «Великого будівництва». Цього року відремонтовано 9 кілометрів автомобільної дороги Мостовівщина – Великі Кринки – Глобине.

Загальна протяжність автошляху – 44 кілометри. Минулого року відремонтували 4 кілометри. За 2 роки – 12,5 кілометра. Директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан повідомив, що у планах підприємства – продовжити ремонт дороги від траси М-03 до Глобиного. Для цього необхідно додатково 250-300 мільйонів гривень із врахуванням штучних споруд.

Крім того, у селі Мостовівщина нині зводять майданчик для пересувного пункту габаритно-вагового контролю. Загальна вартість робіт – 1,1 мільйона гривень.

«У Глобиному багато сільськогосподарських підприємств. І дуже часто вантажівки їдуть перевантажені та псують дороги, навіть ті, що відремонтували цього року, – говорить голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Цей майданчик габаритно-вагового контролю допоможе Укртрансбезпеці та поліції контролювати вагу машин і не допустити подальшої руйнації доріг».

На майданчику повним ходом іде укладання армованої плити. Об’єкт здадуть в експлуатацію через місяць.

«Майданчик для пересувного пункту вагового контролю тут будуємо не випадково. На цій дорозі велика інтенсивність руху, особливо вантажного транспорту. За добу проїжджає близько 3 тисяч авто. Обмеження по вазі на цій дорозі – до 24 тонн», – повідомив директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан.

Цього року на Полтавщині активно ремонтують місцеві дороги. Загалом до кінця 2020-го заплановано відремонтувати 100 км.