Previous Next

У Полтаві перевірили міський та приміський громадський транспорт на дотримання карантинних вимог

Надрукувати

В обласному центрі провели чергову перевірку громадського міського та приміського транспорту щодо стану дотримання карантинних вимог у громадському транспорті. Оглянули кілька десятків авто. Зокрема, перевіряли дотримання маскового режиму пасажирами та водіями, заповнюваність транспорту.

Цього разу рейд провели представники облдержадміністрації, Полтавської райдержадміністрації, відділу з питань транспортних перевезень та зв’язку виконавчого комітету Полтавської міської ради. Перевіряли автобуси, які виїжджають від центрального ринку.

«Відповідно до доручення керівництва області посилили проведення перевірок. Здійснюємо їх регулярно. Цього тижня, наприклад, в обласному центрі їх проводимо щодня. Це як перевірки автомобілів на маршрутах, на автовокзалах, так і матеріальних баз випуску транспортних засобів. Щотижня підбиваємо підсумки проведення цих заходів, проводимо тематичні наради й аналізуємо, на що звернути більше увагу, де посилити роботу. Кожен район, об’єднана територіальна громада, місто обласного значення мають право здійснювати такі перевірки. Облдержадміністрація цю роботу координує», – розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника Управління інфраструктури та цифрової трансформації облдержадміністрації Сергій Марчишинець.

Фахівці, які здійснюють перевірки, розповіли, що водії стали сумлінніше дотримуватися карантинних вимог.

Сергій Марчишинець наголосив, що системність і частота діяльності робочих груп, наявність у них фахівців різних служб посилює результат дотримання вимог.

Подібні рейди в області проводитимуть і надалі. Наступні перевірки планують здійснити на залізничних вокзалах, автовокзалах і автостанціях. Окремий напрямок роботи – перевірка баз стоянок транспортних засобів щодо дотримання карантинних вимог.