Previous Next

На Полтавщині відзначили кращих представників туристичної галузі

Надрукувати

У Полтавському літературно-меморіальному музеї В. Г. Короленка на передодні Всесвітнього дня туризму привітали всіх причетних до туристичної галузі. Участь в урочистостях взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Полтавщина цікава та приваблива для любителів туризму, відпочинку та оздоровлення. Нам є чим пишатися, що показати подорожуючим й чим їх зацікавити. Тут зібралися всі причетні до галузі туризму: екскурсоводи, члени громадських організацій, власники зелених садиб. Всі ви створюєте туристичний імідж Полтавської області на всеукраїнському та міжнародному рівнях. У кожного з вас є чимало ініціатив та пропозицій. Бажаю, щоб усі задумані вами проєкти реалізовувалися та залучали більше туристів, а на всі ініціативи виділялися кошти –  державні, обласні, місцеві, меценатські. Дякую вам за вашу активну позицію та професіоналізм. Бажаю усім здоров’я, адже без нього в цьому життя нічого не варте», – сказала Катерина Рижеченко.    

За популяризацію внутрішнього, сільського туризму та туристичних об’єктів, відновлення та збереження культурних цінностей, вагомий внесок у розвиток гастрономічної гостинності Полтавщини та інші досягнення в галузі туризму нагородили грамотами та подарунками: автора проєкту «Country Land» Надію Михайлову, власників ЕтноПоселення «Старий хутір»  Марину та Олександра Куденців, представників ферми «Лісовий равлик» та екопарку в Ковалівці, заступника голови правління ПрАТ «Полтаватурист» Ларису Оніщук, завідувача кафедри географії та методики її навчання Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Анжелу Шуканову, члена ГО «ВелоПолтава» Юрія Репала, координатора фестивалю «Опішня СливаФест» Вікторію Гончар, заступника директора Міського парку «Перемога» Катерину Бабіч, головного спеціаліста відділу розвитку туризму і музейної справи Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Яніну Кольчик, членів ГО «Синергія активних громадян» та дитячу телевізійну студію «Разом».

Представники туристичної спільноти Полтавщини послухали виступи  саксофоніста Олега Шеременка та директора КУ "Обласний центр народної творчості та культурно-освітньою роботи" Дмитра Соколова.