Померла організаторка книжкових толок і громадська діячка Любов Хомчак

Надрукувати

Відома громадська діячка зі Львівщини, ініціаторка та організаторка книжкових толок в Україні Любов Хомчак відійшла у засвіти.

Останні кілька місяців ми всі щиро вірили в її одужання та сподівалися знову зустрітися на черговому книжковому фестивалі чи то в Миколаєві, чи в Чернігові, чи у нас, в Полтаві.

Треба змиритися з тим, що сталося, але зрозуміти і усвідомити, що добра усмішка пані Люби, її розуміючий погляд, мудра порада тепер лише спогади, важко. Не вистачатиме її схвального слова, аргументованого заперечення чи жартівливого зауваження у життєвих ситуаціях та в робочих моментах.

Здається, в неї був інший ритм життя: вона стільки встигала і в роботі, і в сім’ї, і в громадській діяльності. Об’єднувала людей різного віку, світогляду, професій. Започаткованими нею книжковими толоками прославила не лише маленький Миколаїв на Львівщині, а й «зшивала» Україну книжковим рухом.

Ці дружні зв’язки зігріватимуть нас роками.

Любов Хомчак пішла у засвіти рано, дуже рано, а могла б реалізувати ще стільки ідей і проєктів. Її підтримка, досвід, людяність і любов до української книги залишаться у наших спогадах.

Світла пам’ять...